reklama 11A

Olomouc hostí dvoudenní skokové pony závody

ikonka

V areálu ESC Olomouc se bude ve dnech 28 – 29. července závodit v rámci skokových závodů, které jsou vypsány pouze pro pony. Jezdci budou zároveň soutěžit při Národním poháru České jezdecké federace a dále je připraven Stylový pohár pony…
26.07.2018 11:23  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
Během těchto dvou závodních dnů se uskuteční celkem 11 skokových soutěží. Stavitelem parkurů bude Robert Smékal, sobotní stylové soutěže pak bude hodnotit Zdeněk Žíla. Právě sobotní den přinese 4 skokové zkoušky, které budou hodnoceny pouze na styl. Za sobotní den by mělo odstartovat celkem 164 dvojic, o něco více než v neděli.
 
Jezdci se v sobotu představí na stupních obtížnosti ZP až SP, přičemž suverénně nejvíce zájemců je o start v soutěži ZLP. Přihlášeno je totiž téměř 70 dvojic. Na závody se sjedou účastníci z celé České republiky, nebudou chybět například ani jezdci startující za Prahu či severní Čechy.
 
Na nedělní den je naplánováno zbylých sedm skokových soutěží, a to až do stupně STPB. Všechny nedělní skokové zkoušky se pojedou v rámci Národního poháru České jezdecké federace pro jezdce na pony skoky 2018.
 
Na účastníky čeká několik kategorií, nejtěžší STPB je například hodnocena v rámci kategorie „Master“. V závěrečné soutěži se představí například Jana Táboříková, Štěpán Filip či Kristýna Horníková. Nedělní soutěže jsou vypsány jak na čas, tak i na rozeskakování.
 
I během neděle se dá očekávat nejvíce startů v soutěži stupně ZL. Ta je rozdělena do dvou kategorií, pro jezdce na pony S a A je to bodovaná soutěž do kategorie „Novice“.  Pro ostatní jezdce se jedná o otevřenou soutěž, která bude po této následovat.
 
 
Další podrobnosti o závodech naleznete v záznamu závodů, viz odkaz níže.



Štítky: skokyOlomoucpony
reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE