reklama 11C

Ohlédnutí za drezurním MČR ve Zduchovicích

Ve dnech 19. – 21. srpna se ve Zduchovicích na Příbramsku konalo mistrovství České republiky v drezuře. O titulech se rozhodovalo ve všech kategoriích, včetně paradrezury. Průběh si můžete připomenout v souhrnné videoreportáži EquiTV.
27.08.2016 07:58  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

CELOU REPORTÁŽ Z MČR VE ZDUCHOVICÍCH MŮŽETE NAJÍT ZDE

V paradrezurní skupině I není jméno vítězky překvapením. Mistryní republiky se stala Anastasja Vištalová s klisnou Latou Brandis, tedy dvojice, která je kvalifikovaná na paralympijské hry do Ria de Janeira. První místo a zlatou medaili ve skupině II vybojoval Jan Rous s koněm Codam. Paradrezurní soutěže měly vypsanou ještě skupinu nezařazených jezdců, v které zvítězila Kristýna Rudolfová s Bajkonurem

Mistrovská soutěž dětí měla jednoznačnou vítězku. Ve třech kolech třikrát vyhrála Eva Vavříková s Belle-Ennie a k bronzové medaili z nedávného evropského šampionátu přidala ještě titul mistryně republiky. Stejně suverénně si pro zlato v kategorii mladších juniorů dojela Anna Hrudková. Ta vyhrála v sedle koně Zidane 1 všechna tři kola a od soupeřů dělila více než 4 procenta.

Velmi vyrovnané výkony podávali v průběhu šampionátu také starší junioři. Ema Gottwaldová s Bellissimem zaznamenala během jednotlivých úloh dvě třetí a jedno čtvrté místo a v celkovém průměru to stačilo na bronzovou pozici. Titul vicemistryně si v této kategorii vyjela Tereza Čechurová s Elfen Prinz, když v každé z úloh předvedla druhý nejlépe hodnocený výkon. Tři dílčí první místa, to byly výsledky, s kterými zduchovickým mistrovstvím prošla Alexandra Hanáčková na Well Done. V konečném hodnocení tak nemohla brát jinou, než zlatou medaili.

V soutěži mladých jezdců zahájila nejlépe Anežka Zajícová, která v sedle Bono-Buca-A v prvním kole předvedla nejlepší výkon, ale v následujících dvou dnech byla pokaždé třetí, a třetí místo brala nakonec i v celkovém hodnocení. Naopak výkony Barbory Marešové se během mítinku zlepšovaly, zahájila třetí nejlepší úlohou, ale zbylé dvě soutěže dokázala vyhrát. V průměru její známka 64,702 % stačila na stříbro. Nejvyšší průměrné hodnocení dostala za tři druhá místa od rozhodčích Sofie Brodová na Lady Chatterley. A tak přesto, že žádné z kol nevyhrála, vybojovala ve Zduchovicích zlato a titul mistryně České republiky pro rok 2016.

Nejobtížnější úlohy čekaly pochopitelně na jezdce v kategorii seniorů. Loňská zlatá medailistka v kategorii mladých jezdců Barbora Dvorníková poprvé okusila nejsilnější domácí konkurenci při republikovém šampionátu. Se svým stálým svěřencem Why Not se rozhodně neztratila, v soutěži se postupně zlepšovala a nakonec si dojela pro páté místo. Čtvrtá příčka patřila dvojici Hana Vášáryová a Rock For Hit, jejichž průměrná známka ze tří kol měla hodnotu 65,848 %.

Několikanásobný mistr České republiky Fabrizio Sigismondi se na šampionátu prezentoval po dvou letech. Tentokrát sedlal koně Diamond Davidowss a jejich výkony stačily na bronzovou příčku. V roli obhájkyně zlata dorazila do Zduchovic Tereza Hábová, která si pro letošní mistrovství přivezla koně Djazz F. Začala výhrou v prvním kole, pak však byla dvakrát druhá a stejné umístění brala také v celkovém hodnocení. Jezdkyně Libuše Mencke, která je v povědomí fanoušků drezury známější pod dívčím jménem Půlpánová, startovala ve Zduchovicích se Syriem. V první úloze jí porazila Tereza Hábová, poté už nenašla přemožitele a dojela si pro seniorský titul mistryně republiky. 




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE