reklama 11C

Němci vyhráli CICO Waregem a v sérii NC jsou druzí

Zatímco parkurový Pohár národů uzavřelo finále v Barceloně, jezdci všestrannosti ve své disciplíně stále bodují do série Nations Cup. Sedmé a předposlední kolo seriálu se konalo v belgickém Waregemu. Němci tam stvrdili, že jsou světová špička.
30.09.2015 11:15  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Vítězný německý tým - zleva: Andreas Dibowski, Annamaria Rieke, Andreas Ostholt a Julia Krajewski. Foto FEI / Hanna Broms

Ve dnech 24. – 27. září se konalo CICO3* Waregem, což je sedmé kolo z celkových osmi započítaných do série Nations Cup ve všestrannosti. První místo vybojovali Němci před domácími jezdci. Žebříček FEI Nations Cup však stále vede Velká Británie
 
Pro německý tým to bylo letošní třetí vítězství v sérii, když před tím Němci vyhráli při CICO Houghton Hall a CICO Aachen. Do posledního kola, které proběhne v Boekelu jdou z vedoucí pozice Britové s náskokem devíti bodů. 
 
Němci vedli po celou dobu soutěže a byli jediným družstvem, jehož jezdci všichni překonali terénní část z dílny domácího stavitele Toma Ryckewaerta. Členové vítězného týmu dokončili soutěž následovně: Andreas Ostholt (Pennsylvania 28) – 2. místo, Julia Krajewski (Samourai du Thot) – 5. místo, Anna-Maria Rieke (Petite Dame) – 6. místo a Andreas Dibowski s veteránem FRH Butts Avedon dojel na 15. místě. 
 
Nejlépe postavený Belgičan v individuální soutěži byl Julian Despontin, který dojel s Waldanem 36 na 8. příčce. Na třetím místě v hodnocení družstev se umístil nizozemský celek, který dokončil více než 50 bodů za Belgií, když jejich nejzkušenější jezdec Tim Lips dojel s Trademarkem na 17. pozici. 
 
Cross hodně ovlivnil celkové výsledky zejména kvůli nepolapitelnému stanovenému času, díky tomu vyhrála poněkud překvapivě Suzannah Dalton (GBR) s Abbeylara Prince. Trať ve Waregemu není jednoduchá a Suzannah Dalton byla jedinou jezdkyní, která dojela s penalizací za čas pouze v jednociferném skóre, přitom po drezuře byla šestadvacátá a po součtu s parkurem čtrnáctá. 
 
V týmové soutěži si po drezuře a parkuru výborně vedli Australané, s pouhými 5,8 body byli druzí, nicméně Christopher Burton s Tempranillem vzdal během terénní jízdy Andrew Hoy s Algebrou měl tři neposlušnosti. 
 
Vedoucí celek žebříčku Poháru národů, tedy Britové, dojeli nakonec čtvrtí poté, co Sarah Bullimore měla Reve du Rouet neposlušnost ve vodní překážce, Francis Whittington (West Side) a Coral Keen (Wellshead Fare Opposition) měli pád. 
 
Série se blíží k napínavému rozuzlení v Boekelu. Britové budou pod tlakem ze strany Němců, pohrozit však mohou také týmy Austrálie, Francie nebo Nového Zélandu. 
 

Výsledky CICO3* Waregem:

 
1. Německo - 179.0
Andreas Ostholt/Pennsylvania 28, 57.6; Julia Krajewski/Samourai du Thot, 59.9; Anna-Maria Rieke/Petite Dame, 61.5; (Andreas Dibowski/FRH Butts Avedon, 69.5)
 
2. Belgie - 227.6
Julian Despontin/Waldano 36, 63.8; Joris Vanspringel/Lully des Aulnes, 67.9; Pieter de Cleene/Havanna van’t Castaneahof, 95.9; (Virginie Caulier/Nepal de Sudre, Vzdal Cross Country)
 
3. Nizozemí - 280.5
Tim Lips/Trademark, 72.1; Alice Naber-Lozeman/Coral Estate Harry Belafonte, 102.3; Nienke Van Roekel/Coral Estate Sagnoi, 106.1; (Raf Kooremans/MC B Vulcano, Vyloučen Cross Country)
 
4. Velká Británie - 1142.8
Nana Dalton/Abbeylara Prince, 59.6; Sarah Bullimore/Reve du Rouet, 85.9; Coral Keen/Wellshead Fare Opposition, Vyloučen Cross Country; (Francis Whittington/West Side, Vyloučen Cross Country)
 
5. Austrálie - 1147.9
Paul Tapner/Bonza King of Rouges, 58.4; Sam Griffiths/Foxdon Sunny Jim, 89.5; Christopher Burton/Tempranillo, Vzdal Cross Country; (Andrew Hoy/Algebra, Vyloučen Cross Country)
 
6. Francie - 1174.5
Helene Vattier/Quito de Balière, 68.6; Regis Prud’Hon/Debiut, 105.9; Geoffroy Soullez/Qokery Ko, Vyloučen Cross Country; (Koris Vieules/Rejoind Moi, Vyloučen Cross Country)
 
Zdroj: www.fei.org



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE