reklama 11A

Nejkrásnější je Baron fan Odingastate

Fríský vraník 1341 Baron fan Odingastate vyhrál v pohodě internetovou anketu Nejkrásnější kůň České republiky 2011. Na serverech Jezdectví a Equichannel bylo odevzdáno celkem 3760 hlasů a zmíněný jedenáctiletý hřebec jich získal 903, tedy 24 %...
22.08.2011 11:22  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12A

 

Foto archiv pořadatele ankety
 
Vítěz se narodil v Nizozemsku u chovatelky Hilde Schramové a patří MVDr. Gabriele Jašurkové Mikutové ze Střezova na Žatecku. Kromě mimořádného exteriéru disponuje i kvalitním původem a proto nepřekvapuje,že jako jediný u nás získal povolení k připouštění klisen v rámci fríské plemenné knihy.
 
Druhé místo obsadil achaltekinský plnokrevný kůň 1086 Damask (588 hlasů, majitelka Zdenka Skopalová, Slapy nad Vltavou), třetí byl velmi překvapivě hřebec plemene appaloosa 1113 Besanson Behistom (548 hlasů, majitel Jindřich Volný, Karlovy Vary) a čtvrtý skončil hafling 1404 Aquavit I (505 hlasů, majitel Kateřina Kunstová, Ranč Koločava).
Z kvarteta „nejkrásnějších“ reprezentuje jedině 1113 Besancon Behistom českou produkci – jeho chovatelkou je Alena Homolová z Hříměždic.
Pořadí na dalších místech ankety je následující: starokladrubský kůň (334), quarter horse (309), český teplokrevník (288), český sportovní pony (139), irský cob (121) a lipický kůň (25 hlasů).
 
Pivo a Miss Expat
Nejkrásnější kůň a umístění na 2. – 4. místě budou slavnostně vyhlášeni a dekorováni v sobotu 3. září na pardubickém závodišti, v programu XIII. ročníku mezinárodní výstavy Koně v akci (4 země – 1 vášeň).
Partnerem ankety pořádané Dostihovým spolkem s  Asociací svazů chovatelů koní ČR a podporované servery Jezdectví a Equichannel je společnost Pivovar Dašice.
Dekorování se zúčastní finalistky soutěže Miss Expat. Nový projekt má najít královnu krásy z cizinek žijících v České republice. 
Vzhledem k mezinárodnímu původu nejúspěšnějších účastníků ankety je případné, že u jejich prezentace se sejdou dívky z Asie, Ameriky, Afriky a Evropy.
 
(Text Jiří Křepelka)



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE