reklama 11C

Nejkrásnější kůň České republiky 2011

Anketa Nejkrásnější kůň České republiky brzy odstartuje do druhého ročníku. Má stejné pořadatele – Asociaci svazů chovatelů koní ČR a Dostihový spolek Pardubice…
26.04.2011 18:03  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A

…i stejné mediální partnery: časopis Jezdectví, jeho internetové stránky a zpravodajský server Equichannel. Počet zúčastněných kandidátů je ovšem proti loňsku dvojnásobný a zásadně jiná bude i jejich cesta k prestižnímu titulu.
 

Nejkrásnější kůň ČR 2010, českomoravský belgik 2281 Agar.

Na webu se postupně představí zástupci 25 nejpopulárnějších a nejrozšířenějších plemen, chovaných v České republice. Prezentace je připravena po divizích (skupinách): V první se utkají malá plemena a po nich přijdou na řadu chladnokrevná, historická, westernová, orientální a sportovní teplokrevná plemena.

Portréty koní každé divize se „zdrží“ na webu 15 dní, hlasovat půjde jedině kliknutím. Do finále postoupí 10 koní – ti nejlepší z divizí a čtyři další koně s nejvyššími preferencemi (počtem získaných hlasů). O pořadí finalistů pak rozhodnou opět hlasy uživatelů internetu. Vítěz ankety a koně umístění na 2. – 4. místě budou představeni a dekorováni v Pardubicích na výstavě Koně v akci. Stane se tak v sobotu 3. září.

Agar byl první
Premiérový titul loni hodně překvapivě získal tmavý ryzák 2281 Agar, reprezentant plemene českomoravský belgický kůň. Hřebec narozený 17. března 2002 v místě přímo symbolického jména Šemíkovice (část obce Rouchovany v okrese Třebíč) porazil díky obdrženým SMS hlasům všechny favority v čele se starokladrubským běloušem Rudolfo Curiosa V.

Agar udělal nečekaným vítězstvím pořádnou propagaci jak svému chovateli (Jaroslav Dobeš), tak majiteli (Zemský hřebčinec Tlumačov) i rodičům (2695 Aldor a 59/275 Zorka). Nejkrásnější kůň ČR 2010 je zařazen do Národního programu konzervace a využívání genetických zdrojů. V této sezóně dál působí jako plemeník na stanici Jihlava – Kosov.
 

Text Jiří Křepelka
Foto Barbora Vlková

 




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE