reklama 11C

Na slovíčko s mistrem ČR 2016 Zuzanou Balouškovou

Další z držitelů zlaté medaile z mistrovství České republiky v roce 2016 je Zuzana Baloušková. Tato drezurní jezdkyně dosáhla na titul ve Zduchovicích při mistrovství České republiky v sedle pony. Přinášíme její hodnocení loňské sezony…
24.01.2017 09:55  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Konec sezony 2016 – první dojem

Pěkná práce…

Když se zamyslíte, co se opravdu povedlo?  

Všichni 3 moji poníci podávali výborné výkony, Lipton Samba ze 16 startůdrezuře dokázala 12x vyhrát, také dokonce vyhrála i parkur ZL na styl za 9,3 bodů! V Martinicích a mladý Ferchad z 9 startů vyhrál 7x.

Na co v sezoně nejradši vzpomínáte?

V červencivelice potěšilo vítězstvíDrezurním šampionátu, kde jsem se Sambou startovala mezi junioryobtížnosti „S“, a kür jsme zajely za 67,250%. Samozřejmě nezapomenu na vyhrané MČRdrezuře také s Lipton Sambou. Krásný zážitek byla pro mě i velice pěkná úlohaFerchadem , s vítězstvím za 70%. 

Jak jste měla rozplánovanou sezonu 2016?

Tak plánovaný byl start na ME. 

Čeho jste chtěla dosáhnout?

Věděla jsem, že když pojedu na ME, tak nebudu moci startovat na MČR, kvůli termínům. Ještě na začátku sezony jsem si přála splnit kvalifikační závody a zúčastnit se ME. Ovšem bývalá pony komise zcela neočekávaně navýšila kvalifikační závody na 3 starty a nebylo pak již v mých možnostech toto splnit, takže jsem potom na žádné mezinárodní závody nejela, i když jsem se na ně se Sambou celou zimu připravovala pod vedením trenérky Miki Civišové.

Jak důležitým bodem ve vašem kalendáři bylo pro rok 2016 MČR?

Vyvrcholení sezony. Rozhodovala jsem se mezi startem na MČR pony a MČR v drezuře v kat. junior, kde jsem měla také šanci na přední umístění.

Co pro vás titul znamená?  

Protože jsem ho získala s Lipton Sambou, kterou jsem si jezdila od jejích začátků sama, je to pro mě o to větší radost.

Co si myslíte obecně o zlatu, jak je v ČR ceněn tento úspěch

V průběhu své kariery jsem získala více umístění na MČR pony, 2 x vítězství ( r.2012 ve všestrannosti s Baby,r.2016 v drezuře s Lipton Sambou), 2x druhé místo a 3x třetí místo. Radujeme se z toho spolu se svou rodinou a nejbližším okruhem kamarádů a známých. Ve škole ani ve městě, kde žiju, to ani nikdo neví a nikoho to moc nezajímá.

Jak náročná byla cesta ke zlaté medaili na samotném MČR?  

Bavilo mě to…Sambičku jsem začala jezdit, když jí byly 4 roky a mně 10 let. Měla hříbě a po odstavu na podzim jsme spolu začaly trénovat. Mamka naučila Sambu spoustu věcí na lonži, a já jsem se snažila jezdit precizně a bez chyb, neměla jsem nikoho, kdo to po mně opraví. Poslední 3 roky jsem dostala možnost mít poníky a trénovat na farmě v Borové, kde jsou výborné tréninkové podmínky a také mě začala podporovat rodina a firma p. Kamíra. Trénuje mě Miki Civišová, takže naše výkonnost šla hodně nahoru.  

Kdo/co byl největší soupeř?  

Nervozita.

Jak se podle vás poslední MČR podařilo?

Tak MČR bylo asi stejné, jako ty roky před tím. Ale zřejmě letos skončil starý model STP a čeká nás příští rok spousta změn, příjemných.

Byl tento závod oproti těm ostatním v roce jiný?

MČR je vždy výjimečné, trvá několik dní. Všichni z naší oblasti se známe, a i s dalšími kamarádkami si fandíme navzájem, povzbuzujeme se, máme super partu, je to vždy o velkých emocích.                       

Když budete příští rok obhajovat, jak těžké to bude?

Mé poničky mají nové majitelky, Káju a Lucinku, takže věřím, že budou s nimi bojovat o příčky nejvyšší. Já sama jsem chtěla v pony sportu skončit, i když věkově mám ještě rok možnost startovat. Ale moc se mi líbí návrh nových STP, takže asi využiji některé z možností zapůjčit si poníka a ještě se MČR v příštím roce zúčastním, např. v drezurním družstvu, no uvidím…

Jaké koně máte aktuálně k dispozici?

Mám novou 4letou kobylu do drezury, poník je v jednání…

Co byste v následující sezoně ráda zvládla?

S velkou kobylkou bych chtěla startovat v soutěžích pro mladé koně KMK. 




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE