reklama 11B

Na Koně v akci dorazí i královský dar

Na závodišti v Pardubicích se od 2. do 4. září bude konat 13. ročník výstavy Koně v akci. Návštěvníkům se v průběhu tří dnů představí stovky koní a desítky nejrůznějších plemen. Ovšem pouze jeden z nich se může pyšnit přívlastkem „královský“…
25.08.2011 12:38  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12D

 

 
 
Diváci na pardubickém závodišti se budou moci osobně seznámit s pětiletým starokladrubským běloušem jménem 75/746 Favory Alta XXI – 30 Cambridge. Na konci letošního dubna byl věnován jako svatební dar britskému princi Williamovi a jeho choti Kate. Bude to teprve podruhé, kdy se od doby představí veřejnosti mimo domovský Národní hřebčín Kladruby nad Labem.
 
„Návštěvníci výstavy Koně v akci ho uvidí v průběhu sobotního a nedělního programu. Bude předveden na ruce,“ uvedl Petr Vozáb, náměstek pro chov Národního hřebčína Kladruby nad Labem, s.p.o.
 
Nejstarší velký hřebčín na světě kromě představení starokladrubského „královského“ bělouše předvede i další koně. Už tradičně se diváci mohou těšit na nádherné šestispřeží běloušů vedené Petrem Vozábem, které bude účinkovat v hlavní roli při sobotním slavnostním zahájení výstavy, kdy přiveze čestné hosty. A představí se rovněž v sobotu i v neděli v ve vystoupeních Národního hřebčína Kladruby nad Labem
 
V programu v cílové rovině nebude chybět ani Karel Dvořák s drezurou ze země i pod sedlem se starokladrubským vraníkem. A dalším zajímavým vystoupením bude drezura v dámském sedle. Předvedou ji letošní česká mistryně v jízdě s dámským sedlem Iva Hejlová a Kateřina Neumannová.



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE