reklama 11D

CSIO Pohár národů v Bratislavě pro Francii

Šesté kolo druhé evropské divize Furusiyya FEI Poháru národů proběhlo v Bratislavě při CSIO v pátek 24. července. Přemožitele zde nenašla Francie, která sestavila tým méně zkušených jezdců a přijela na pozvání na závody nižší kategorie…
24.07.2015 22:39  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Vítězný tým Francie. Foto Kateřina Návojová

„Jako první bych chtěl poděkovat pořadateli, že vyhověl naší žádosti a zajistil, abychom mohli přijet. Jsem rád, že jsem mohl dát příležitost dalším jezdcům zazávodit si při Poháru národů. Francie hodně nadějných mladých jezdců,“ popsal vedoucí francouzské ekipy Phillipe Guerdat. Přestože to zprvu vypadalo, že si Francie dojedepřehledem pro vítězství, nakonec měl vše v rukouposlední startující.

Francouzi totižrámci prvního kola předvedli dvě nuly, další dva jezdci však shodili, a do druhého kola postoupili se 4 trestnými body. První startoval za francouzské družstvo Geoffroy de Coligny a jako jedinýcelého startovního pole dokončil obě kola bezchybně. Při druhém kole však druhý a třetí jezdec Marc Le Berre a Bernard Briand Chevalier dvakrát chybovali. Pokud chtěla Francie zvítězit, musel jít poslední jezdec Francois Xavier Boudant bezchybně. To se mu nakonec podařilo a Francie mohla s 12 trestnými body slavit. Vydařeným druhým kolempouze jedním trestným bodem na kontě se na druhé místo celkem s 13 body vyhouplo Finsko před třetí Belgií.

Finové si zároveň odváží největší bodový příděl do žebříčku druhé divize. Ti již mají za sebou všechna čtyři bodovaná kola a skončilivýsledkem 335 bodů. V bodování je zatím druhé Portugalsko, které taktéž již všechna kola za sebou, a to s 280 body. Třetí je Polsko, ale zatím pouzetřemi započítanými body (250). Jen o pět méně na čtvrté příčce Česká republika.

 

Výsledky Poháru národů i průběžné bodování druhé divize naleznete ZDE




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE