reklama 11D

Mistrovská drezura na Jezdeckém festivalu v Lysé

Ozdobou Jezdeckého festivalu v Lysé nad Labem, který se koná ve dnech 16. až 20. března, bude mj. sobotní účast mistryně ČR v drezuře a čerstvé držitelky titulu Jezdec roku 2015 v této disciplíně Terezy Hábové. Ta bude startovat s Jamesem Bondem...
11.03.2016 11:48  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Dvanáctiletý oldenburský valach James Bond s Terezou Hábovou vyhrál nejen republikové mistrovství v kategorii seniorů, ale také finále seriálu Český drezurní pohár. I díky tomu byl vyhlášen v nedávné anketě časopisu Jezdectví Koněm roku 2015. Tato dvojice se při Jezdeckém festivalu představí vůbec poprvé, a tak jsme se jezdkyně zeptali, co motivovalo se do Lysé nad Labem přihlásit
 
Kdy jste se rozhodla přihlásit se do drezurních soutěží Jezdeckého festivalu?
Účast na letošním Jezdeckém festivalu byla pro mě od začátku jasnou volbou, jedná se o ideální start „na rozehřátí“ do nové sezóny na domácí půdě. Je to také z toho důvodu, že se následující víkend chystám na mezinárodní halové závody do rakouské Stadl Paury, před kterými je start na Jezdeckém festivalu ideálním tréninkem.
 
Sledovala jste průběh předešlých ročníků např. v televizi?
Předchozích ročníků jsem se bohužel neúčastnila osobně, ale jejich průběh jsem samozřejmě pravidelně sledovala na internetu i sestřihy v televizi.
 
Čím vám připadá Jezdecký festival výjimečný?
Jedná se o ojedinělou akci, kde se spojují závody v několika disciplínách dohromady, tak jako je tomu běžné v zahraničí na velkých závodech, což je nejen pro diváky velmi atraktivní. osobně se na něj moc těším jak v roli účastníka, tak diváka!
 
Při festivalu budete vystupovat i při večerním show programu. Máte již z minulosti nějakou podobnou zkušenost?
Podobnou zkušenost máme za sebou s Jamesem Bondem například z loňské Velké ceny Ptýrova, která probíhala za umělého osvětlení a měla výbornou diváckou kulisu. Atmosféra byla úžasná, James Bond se s vypořádal nad očekávání velmi dobře, byl to skvělý zážitek a samozřejmě také čest podobnou akci zahajovat.
 
Na co se těšíte při Jezdeckém festivalu nejvíce?
Těším se nejen na samotné dopolední závody, které pro nás budou prvním startem v letošní sezoně a výkon Jamese Bonda vzhledem k jeho povaze i zimní závodní pauze tudíž bude malým překvapením. Samozřejmě se těším i na večerní show, kdy tradičně bývá větší prostor pro improvizaci, bude tam možná i více diváků a celkově uvolněnější atmosféra.
 
V čem jsou halové drezurní závody jiné, než ty venkovní? Které vy osobně preferujete?
S halovými závody nemám zdaleka takovou zkušenost jako s těmi venkovními, na kterých startuji především, a osobně je tudíž preferuji více. Nicméně letošní sezonu zahajujeme právě dvěma halovými závody, takže jsem sama zvědavá, jak se vydaří.
 
Máte již rozplánovanou sezonu 2016? Co by měl být váš vrchol sezony?
První půlka sezony by měla být ve znamení startů na několika mezinárodních závodech na úrovni malé rundy, včetně domácího CDI v Brně. Ráda bych se opět zúčastnila některých ze závodů Českého drezurního poháru a samozřejmě mistrovství České republiky. Pokud příprava půjde podle plánu, ve druhé polovině sezony bych už s Jamesem Bondem ráda startovala na úrovni Grand Prix, čemuž by se podle aktuální formy přizpůsobil i plán dalších závodů. S mým druhým koněm, letos šestiletým valachem Exellent van de Kempenhoeve, mám v plánu starty v soutěžích pro mladé koně jak v Čechách, tak v zahraničí.
 
Děkujeme za rozhovor a těšíme se na viděnou 19. března na výstavišti v Lysé nad Labem



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE