reklama 11A

Ve Wellingtonu pokračuje festival závody CSI5*

Celých dvanáct týdnů trvá festival ve Wellingtonu na Floridě. Začal 13. ledna a každý víkend se tam konají mezinárodní skokové závody kategorie CSI. V uplynulém víkendu to bylo dokonce CSIO4*, a ve dnech 10. – 13. března jezdci pokračují na CSI5*.
10.03.2016 10:06  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Kent Farrington je nejlépe postaveným Američanem na žebříčku FEI, momentálně je třetí. Foto: FEI / Anhony Trollope

Většina jezdců, zejména těch evropských, na Floridě zůstává po značnou část festivalu, který trvá dvanáct týdnů od ledna až do začátku dubna. Jména dvojic na startovních listinách se tak každý víkend opakují
 
Z Evropy tam zamířili mimo jiné Irové Cian O´Connor a Conor Swail. Startuje také Němka Meredith Michaels-Beerbaum nebo britský matador Nick Skelton. 
 
Jižní Amerika také silné zastoupení, na Floridě v posledních týdnech pobývá Rodrigo Pessoa a Eduardo Menezes. Nechybí olympijský vítěz z roku 2008 Eric Lamaze (CAN), avšak nejsilnější kádr mají ve Wellingtonu domácí Američané. V první desítce světového žebříčku FEI Longines Ranking mají Spojené státy americké tři jezdce, a všichni jsou v přehledu startujících při CSI5*. Třetí nejlepší jezdec současnosti podle bodování FEI Kent Farrington, i o jednu příčku „horší“ McLain Ward jsou přihlášení. Osmá na světě je Beezie Madden, která také ve startkách nechybí. Doplňují je třeba Richard Spooner nebo častá účastnice Global Champions Tour Jessica Springsteen. 
 
Na web festivalu se dostanete ZDE



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE