reklama 11A

Koně v akci to je přehlídka ušlechtilosti a krásy

Dvoudenní výstava Koně v akci od 3. do 4. září nabízí hned několik šampionátů plemen koní. Předvedou se koně velcí i malí, temperamentní i rozvážní. Pořadatelé připravili i několik premiér na území České republiky. Více se dočtete v článku.
30.08.2016 13:58  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A

 

Národní šampionáty a přehlídky se budou konat v sobotu i v neděli 3. a 4. září v paddocku a na travnatém kolbišti
 
SOBOTA 3. ZÁŘÍ
 
V sobotu ráno (v 9:00 hod.) přehlídku ušlechtilosti a krásy zahájí v prostoru paddocku národní šampionát tříletých klisen plemen norik, slezský norik a českomoravský belgik. 
 
Ve stejnou chvíli (také v 9:00 hod.) svou show zahájí i původní britská plemena, jejichž národní přehlídka se usídlí na travnatém kolbišti v sousedství paddocku. Půjde o II. ročník mezinárodní přehlídky britských nativních plemen, tedy pony a malých plemen koní, která jsou původními plemeny britských ostrovů. Přehlídka je propojena s výstavou plemen minihorse a současně se tu odehraje i jedna premiéra koně chladnokrevného. Poprvé se v České republice předvede plemen Clydesdale a Drum Horse. Specialitou této výstavy je i samostatná výstavní třída pro koně a pony ve zbarvení palomino. 
 
Vystavovatelé předvedou koně nejen v klasických chovatelských třídách na ruce, ale také pod sedlem a v zápřeži. Do programu mezinárodní přehlídky je zařazena i seriálová soutěž Lead Rein Pohár a II. ročník Minihorse Show. Udělena bude i Cena Asociace svazů chovatelů koní ČR. Mezi porotci nebudou chybět hosté z Velké Británie.
 
Od 14:00 hodin se v paddocku uskuteční jubilejní X. ročník Národního šampionátu mladých klisen plemene hafling. Haflingové tu budou po celý víkend soutěžit také v rámci Mistrovství ČR v sedlových disciplínách. Hafling je plemeno menších koní vyšlechtěné koncem 19. Století v Rakousku a severní Itálii, pochází z tyrolských Alp. 
 
NEDĚLE 4. ZÁŘÍ
 
Nedělní program otevře na travnatém kolbišti dopolední XII. ročník Národního šampionátu Shetland pony (v 9:00 hod.). Výstava bude letos obohacena o řadu atraktivních novinek. V rámci klasické výstavy jsou připraveny nové výstavní třídy, připraveny jsou i nové šampionáty například tříletých klisen či mladých hřebců. Otevřeny budou i tradiční speciální výstavní třídy pro děti a mládež. Role hodnotitele se letos ujala akreditovaná posuzovatelka The Shetland Pony Stud-Book Society paní Joy Barugh.
 
„Přehlídkový“ program výstavy Koně v akci uzavřou v prostoru paddocku Chovatelské kolekce, a to v čase 9:00 – 12:00 hodin
 
Zdroj: tisková zpráva Dostihového spolku



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE