reklama 11A

Koně v akci s atraktivním rytířským turnajem

Velký rytířský turnaj, ale taky sokolníci, indiáni nebo dětští kaskadéři obohatí hlavní program 19. ročníku mezinárodní výstavy KONĚ V AKCI. Ta se koná ve dnech 1. – 3. září v Pardubicích. Více se dočtete v tiskové zprávě.
29.08.2017 09:00  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Velký rytířský turnaj, ale taky sokolníci, indiáni nebo dětští kaskadéři obohatí hlavní program 19. ročníku mezinárodní výstavy KONĚ V AKCI
Diváci se na tato představení mohou těšit vždy v hlavním programu jak v sobotu, tak v neděli – s výjimkou rytířského turnaje. Jedinečnou příležitost obdivovat statečnost rytířů budou mít návštěvníci výstavy pouze v neděli.
 
RYTÍŘSKÝ TURNAJ
 
S programem, který viděla už velká část evropského kontinentu, do Pardubic přijíždí divadelní a kaskadérská společnost ŠTVANCI z Brna. Rytířské turnaje na koních předvádí už od roku 1990, její členové zaskakují za herce v rizikových scénách v tuzemských i zahraničních filmech. Diváci v Pardubicích uvidí nejen tzv. prstencový turnaj, který prověří jezdeckou dovednost rytířů, ale také velkolepé dřevcové klání. „Je to část programu, na kterou se opravdu těšíme. Je to jedno z největších představení, které jsme v dosavadní historii výstavy mohli nabídnout,“ komentuje program místopředseda představenstva a výkonný ředitel Dostihového spolku a.s. Martin Korba. Pětačtyřicet minut trvající rytířský turnaj je součástí hlavního programu výstavy, diváci se na něj mohou těšit v neděli 3. září od 16:15 hodin v cílové rovině před tribunami.
 
SOKOLNÍCI A DÁMY V SEDLE
 
Neméně zajímavé, i když možná ne tak adrenalinové vystoupení připravil i spolek FALCONIA. Jeho členové představí sokolnictví v jeho původní podobě, tedy jako vznešené umění lovu převážně na koni. Sokolnictví na koni je náročnou disciplínou, která spojuje jezdecké umění s drezurou zvířat a jak sami členové spolku Falconia říkají „dělá z lovce a lovčího aktéry jakéhosi „baletu smrti“, jehož korunou je obdivuhodný let dravců“. Sokolníci i se svou dámou v sedle se představí v sobotu 2. září od 15:25 hodin a v neděli 3. září od 14:10 hodin vždy v hlavním programu výstavy před tribunami.
 
DŽIGITOVKA
 
A do třetice zase jiné jezdecké umění, tentokrát dokonce v podání dětí. Skupina CABALLOS junior divákům předvede ukázky tzv. džigitovky – triky starých kozáků, kteří je využívali v boji. Děti je předvádějí v plném trysku na volné dráze a tak kůň není omezován nebo kontrolován lonžérem. Je to o naprosté důvěře jezdce a koně. Džigitovku dětští „kaskadéři“ z ranče Orient nedaleko Karlštejna předvedou v sobotu 2. září v 15:00 hodin a v neděli 3. září v 15:10 hodin, opět v hlavním programu před tribunami pardubického závodiště. 
 
APPALOOSA SHOW – SOUZNĚNÍ
 
Po celé tři dny výstavy diváci mají příležitost vidět také dokonalé souznění člověka a koně. Skupina NIGHT CROW – indiáni kmene severoamerických čejenů kromě taneční show nabízí i vystoupení s koněm plemene appaloosa, koně vyšlechtěného indiánským kmenem Nez Percé. Appaloosa show – souznění je na programu výstavy v pátek 1. září ve 14:40 hodin, v sobotu 2. září ve 14:35 hodin a v neděli 2. září ve 13:55 hod.
 
Podrobnosti k výstavě, včetně rozpisu programu, jsou k dispozici na webu závodiště www.zavodistepardubice.cz/kone-v-akci
 
Zdroj: tisková zpráva DS



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE