reklama 11A

Pardubická výstava Koně v akci 2017 už za měsíc

Největší setkání koní a lidí v domově slavné Velké pardubické. To je mezinárodní výstava Koně v akci. Letošní ročník je devatenáctý a své návštěvníky přivítá již za měsíc. Více se dočtete v tiskové zprávě Dostihového spolku...
03.08.2017 16:28  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Největší setkání koní a lidí v domově slavné Velké pardubické. To je mezinárodní výstava KONĚ V AKCI. Na dva dny a pouze jednou v roce vždy o prvním zářijovém víkendu se pardubické závodiště stává světem koní a lidí. Setkání koní a lidí v takové míře a rozsahu, jaké nabízí výstava Koně v akci na závodišti v Pardubicích, je v České republice ojedinělé a rekordní.
 
Letošním tématem v pořadí už 19. ročníku výstavy je KŮŇ A SVATEBNÍ VESELÍ. Téma svatby bude hlavním bodem především nedělní slavnostní přehlídky, představí se „krojovaní“ chladnokrevníci a chovatelé shetlandských pony dokonce připraví ukázku skotské svatby. Vrcholem bude skutečná svatba u Taxisova příkopu. 
 
Rozhodně ale nebude chybět tradiční a oblíbený program. „Návštěvníci výstavy, kterých se v posledních letech schází několik tisíc, mají možnost poznat práci s koňmi v pravém slova smyslu. Ukázky si mohou prohlédnout na dostihové dráze, v paddocku, ve stájích, na sportovních kolbištích. Všude jsou koně všech možných plemen, kteří jsou představeni v chovatelských přehlídkách, při sportovních soutěžích nebo v různorodých ukázkách jezdeckého umění,“ říká produkční výstavy Kateřina Mandysová. 
 
K vidění budou koně od těch nejmenších až po mohutné chladnokrevné koně, kteří opět budou soutěžit třeba v tahu, ovladatelnosti či v orbě. Nebude chybět ani parkur minikoní, westernové ježdění či dostih chladnokrevných koní. Svůj největší program - Rytířský turnaj předvede skupina Štvanci. Z Německa do Čech si znovu se svými koňmi ve volnosti odskočí „zaříkávač koní“ Miloslav Simandl, připraveny jsou ukázky barokního ježdění, dámy v sedle nebo sokolničení.  Až z Maďarska dorazí čikoši se svojí Uherskou poštou. 
 
Kromě toho výstava nabídne doprovodný program, třeba ochutnávky regionálních potravin a vyhlášení výsledků soutěže MLS Pardubického kraje.
 
Upoutávkou na víkendovou výstavu bude také již tradiční akce s názvem KONĚ NA NÁMĚSTÍ, kdy se v pátek 1. září do ulic města vydá slavnostní průvod ukončený programem na Pernštýnském náměstí. V něm se představí účastníci výstavy, kteří svými krátkými ukázkami nalákají na bohatý víkendový program.
 
 
Zdroj: tisková zpráva DS Pardubice



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE