reklama 11A

Kolowrat-Krakowské se v kvalifikaci vymstil žolík

První kvalifikace do Grand Prix se odehrála v pátek 28. srpna při CSI2* Villach-Treffen. Kurz parkuru obsahoval deset překážek, a jezdci mohli na poslední překážce zariskovat a zvolit „žolíka“ za dvojnásobný počet dobrých bodů.
28.08.2015 13:39  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Francesca Kolowrat-Krakowská s Calistou-T při kvalifikační soutěži GP CSI2*

Na startovní listině soutěže stupňované obtížnosti s překážkami do 145 cm bylo třicet dvojic, a pokud chtěl někdo pomýšlet na vítězství, musel se pokusit překonat alternativu překážky číslo deset, která měla dvojnásobnou hodnotu. Mnoha jezdcům se tento krok nevyplatil, jelikož shození žolíka se naopak trestá odečtením stejné hodnoty.
 
Pokud šel jezdec bezchybněpo devítku, měl na svém kontě 45 bodů a s překonáním žolíka jakožto desáté překážky si připsal dalších 20 bodů. Při shození žolíka se však 20 bodů odečetlo. To byl osud také české dvojice Francesca Kolowrat-Krakowská a Calista-T. Celý kurz absolvovala bez zaváhání a k poslednímu skoku přijížděla s 45 body, kolmý skok číslo deset však shodila a cílem projela s 25 kladnými body. Podobný scénář měly jízdy dalších sedmi jezdců.
 
Kompletní kurz včetně žolíka v podobě „jedovatého“ bílého kolmáku přešlo bez chyb celkem devět startujících. Nejlepší čas 51.39 sekund zaznamenal Ben Schröder z Nizozemí na Complemento. Druhá dojela téměř o dvě sekundy pomalejší Australanka Jamie Winning na Blanez a třetí místo bral Jack Dodd z Irska s High Valley. 
 
Výsledky najdete ZDE
 
Od 14:45 hodin začíná první kvalifikace do Grand Prix CSI5*, kde startuje Aleš Opatrný s Berlinou – živý online přenos můžete sledovat ZDE



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE