reklama 11B

Kellnerová úspěšná na Global Champions v Mnonaku

ikonka

/VIDEO/ Prestižní parkurová série Global Champions vstoupila do druhé poloviny letošní sezony devátým mítinkem konaným v Monaku. Tým Prague Lions tam reprezentovali Anna Kellnerová a její nizozemský kolega Gerco Schröder.
05.07.2018 07:52  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

VIDEO NAJDETE POD TÍMTO ODKAZEM

 
Čím jsou závody v Monaku netradiční, to nám Anna Kellnerová prozradila v krátkém rozhovoru během úvodního dne závodů.
 
Ve čtvrtečním zahajovacím kole se Pražským lvům velmi dařilo. Jak Gerco Schröder s 16letým hřebcem Glock´s Londonem, tak Anna Kellnerová v sedle desetiletého valacha Silverstona G dokončili bez penalizace. Do druhého kola nastupoval český tým mezi nejlepšími pěti celky, které si nenesly žádnou bodovou zátěž. Nejprve odstartovala Anna Kellnerová se Silverstonem a už to vypadalo, že i napodruhé dokončí bez jediného zaváhání. To však nakonec přišlo až na úplně posledním skoku. Pro udržení průběžného vedení musel jít Gerco Schröder na zkušeném Glock´s Londonovi bez zaváhání a ve svižném tempu. Jenže nejprve chyboval v trojkombinaci s číslem 10 a pak ještě, stejně jako Anna Kellnerová, na závěrečném kolmém skoku označeném číslovkou 12. V konečných součtech obsadili Prague Lions deváté místo a se 116 body jsou aktuálně desátí. 
 
Podobně jako Prague Lions dopadli i členové New York Empire, kteří také neměli po první části soutěže žádný trestný bod. V té sobotní ovšem David Will s koněm Deluxe Ilton chyboval dvakrát. Scott Brash na devítiletém valachovi Hello Mr. President přidal ještě jednu chybu, což znamenalo 12 trestných bodů, stejně jako měli Pražští lvi. Jenže součet časů byl o 99 setin sekundy horší, a to je zařadilo až na 10. řádek výsledkové listiny. O medailové příčky přišli i Skandinávští vikingové, když Geir Gulliksen i Leopold van Asten inkasovali po jedné chybě a skončili pátí. Svoji pozici naopak vylepšili St. Tropez Pirates. Edwina Tops-Alexander s Californií nechybovala ve čtvrtek ani v sobotu. Pieter Devos si místo jednou chybujícího dvanáctiletého Gina D vzal v sobotu do ligové soutěže o rok zkušenějšího Aparta a do cíle dovezl tentokrát nulu. Čtyři trestné body v součtu tak stačily na 4. pozici. Stejný bodový výsledek, ale o více jak sekundu lepší čas, měli Montreal Diamonds. Mark McAuley se 14letým valachem Miebellem předvedl dva čisté parkury. Jenže Harrie Smolders s jedenáctiletým Casem napodruhé jednu z překážek shodil. Naštěstí právě jeho velmi rychlá jízda pojistila alespoň bronzovou medaili. Skvělou formu dlouhodobě prokazují členové Londýnských rytířů. I když Martin Fuchs s Chaplinem v prvním kole chyboval, s klisnou Chicou B Z si v sobotu již žádné zaváhání nedovolil. Ben Maher na devítiletém hřebci jménem Winning Good byl dvakrát bezchybný, a navíc super rychlý, díky čemuž se z jednou chybujících týmů umístili London Knights nejlépe – a to na druhém místě. Na vítězství ovšem jedna chyba nestačila. Římští gladiátoři, které reprezentovali Belgičan Constant van Paesschen a Brazilec Marlon Módolo Zanotelli oba náročné parkury s překážkami vysokými od 150 do 160 centimetrů překonali bez jediného bodu. Díky zisku 30 bodů za prvenství navíc poskočili se 137 body na 3. řádek týmové tabulky. Před nimi jsou se 183 body Valkenswaard United a bez 1 bodu rovných 200 mají vedoucí London Knights. 
 
Do Longines Grand Prix Monaka postupovalo z kvalifikační soutěže 35 nejlepších dvojic a mezi nimi byla i ta česká – Anna Kellnerová se Silverstonem G. Stejně jako v soutěži družstev, i tento parkur zvládla bravurně a udělala pouze jednu lehoučkou chybu na třetím skoku od konce. Se 4 trestnými body a časem 67,42 sekundy se Anna Kellnerová umístila mezi absolutní světovou elitou dvanáctá, což je dosud její nejlepší výsledek v Grand Prix, které jsou součástí série Longines Global Champions Tour. Do rozeskakování postoupilo šest dvojic. Nejrychlejší byl Nizozemec Harri Smolders s Casem, ale jednou chyboval a skončil tak až čtvrtý. Nejlepší trojice totiž nechybovala ani jednou. Denis Lynch z Irska na 17letém hřebci RMF Bella Baloubetovi zvolil jízdu na jistotu a ta mu vynesla bronzovou medaili. Dva jeho konkurenti naopak jeli hop, nebo trop. Ital Alberto Zorzi s Fair Light van T Heike spěchal, co to šlo, ale čas 35,72, který byl o bezmála 5 sekund rychlejší než v případě Lynche, stačil jen na stříbro. Zlato bral další irský jezdec – Shane Breen. Ten s 10letým hřebcem Ipswich van de Wolfsakker startoval jako poslední a tuto výhodnou pozici dokázal využít na maximum. Zorziho zvládl předjet ještě o 16 setin sekundy. Po devíti kolech Longines Global Champions Tour vede Australanka Edwina Tops-Alexander před dvěma britskými jezdci – Benem Maherem a Scottem Brashem. 



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE