reklama 11D

Karlovarské vrcholy pro favoritku i outsidera

Karlovým Varům vládne 51. Mezinárodní filmový festival. Atmosféra rozmanitého světa napínavých scén i hvězd, byť převážně čtyřnohých, se na Hipodromu Holoubek s.r.o. prolínala s krásou a rychlostí plnokrevníků. Více v článku Marcely Klingorové.
03.07.2016 21:32  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Foto: Marcela Klingorová

Třetí letošní dostihový mítink v Karlových Varech se svou atraktivitou zařadil mezi vrcholy letošního roku. Výborně připravenou dráhu si v neděli 3. července vyzkoušelo šest desítek koní z Čech, Moravy a Slovenska.
 
Hlavní slovo v rovinovém programu dostaly plnokrevné dámy ve dvoukilometrovém testu II. kategorie. Místní specialitu, LETNÍ CENU KLISEN pod záštitou primátora města Karlovy Vary, prosadili tamní pořadatelé jako významnou srovnávací zkoušku nejlepších tříletých klisen se staršími před dvanácti lety. Roli favoritky splnila výborným finišem Dally Hit, která tímto dosáhla třetího triumfu v řadě. Nejzkušenější účastnice Sapsiree si po dvou třetích místech z předešlých ročníků polepšila a doběhla druhá.
 
Překážkovým vrcholem dne, který vtipně moderoval herec a muzikant Petr Vondráček, byla Agrofert STEEPLE CHASE O POHÁR Josefa VÁNI 2016. Mezinárodní příchuť 4.500m dlouhému a nejlépe dotovanému dostihu dne náležejícímu do kategorie National Listed dodala jediná klisna v poli, slovenská Meny Bay. Lázeňské ovzduší se šestileté hnědce vůbec nelíbilo a doběhla poslední. Zraky diváků přitahoval osminásobný vítěz Velké pardubické Josef Váňa v sedle valacha A Pigalle. Třiašedesátiletý nestor dostihového světa se jako jezdec na zdejším závodišti objevil po dlouhých čtrnácti letech a skončil jako čtvrtý. Váňovi svěřenci Soros a Nos Galan si rozdělili druhé a třetí místo. Z vítězství se radoval po dvou neúspěšných pokusech svěřenec trenéra Pavla Tůmy Manifestation. 
 
Malý dárek k nedělním narozeninám Jiřímu Chaloupkovi přichystal bělouš Pale Martini vítězstvím v úvodním dostihu. Dvě vítězství si z Varů odváží jezdkyně Kateřina Hlubůčková po triumfu s Lady´s Manem a Pepou Havlem.
 
 
Výsledky:
 
1. (III.kat.,1400m): Pale Martini (ž.J.Chaloupka) -  Marionel (ž.J.Rája) – Ilissa Desert (ž.M.Havelková)
2. (IV.kat.,2400m): Lady´s Man (K.Hlubučková) – současně Fatyma (ž.M.Mach) a  Patricie (ž.P.Foret)
3. (II.kat.,1600m): Tropical Bond (ž.P.Foret) – Echo Rules (ž.J.Chaloupka) – Chiquitita Chic (ž.M.Havelková)
4. (III.kat.,2000m): Pepa Havel (K.Hlubučková) – Nee L´Amour (ž.P.Foret) – La Luneta (J.Andrésová)
5. (II.kat.,2000m): Dally Hit (ž.J.Palík) – Sapsiree (ž.J.Chaloupka) – Romanetta (ž.J.Rája)
6. (Stch NL,4500m):Manifestation (ž.M.Novák) – Soros (ž.J.Kousek) – Nos Galan (ž.J.Kratochvíl)
7. (Stch,IV.kat.,3200m): Ascover (ž.J.Kousek) – Veni Vidi Vici (ž.J.Myška) – Much More (ž.J.Sovka)
 
 
Text a foto: Marcela Klingorová
 
 



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE