reklama 11D

Karlovarská dvojnásobná míle pro ženský tým

ikonka

Karlovarské závodiště má za sebou 2. mítink letošní sezóny. Sedmičce rovinových dostihů vévodila tradiční Karlovarská dvojnásobná míle. O obhajobu loňského druhého místa se i přes nevýhodu váhy pokoušela Raviella, k radosti týmu dopadla mnohem lépe…
17.06.2018 10:43  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

Ve spolupráci s francouzskou sázkovou kanceláří se na Hipodromu Holoubek uskutečnil netradičně v pracovní den. V pátku se divákům představilo na sedmdesát plnokrevníků. Na ně mohli zájemci uzavírat sázky nejen ve Francii, ale i v dalších zemích Evropy. Tento projekt zahrnující různá tuzemská závodiště zaznamenal velký úspěch právě ve Varech. Rekordní sázky na prvních pět dostihů programu přesáhly 26 milionů korun, což je více než za celou sezónu u nás.

Sedmičce rovinových dostihů vévodila tradiční Karlovarská dvojnásobná míle Karlovarského kraje. Podle svých dosavadních výkonů si jednotliví účastníci na start nesli rozmanité hmotnostní zatížení, a tak rozdíl činil až 13 kg.O obhajobu loňského druhého místa se i přes nevýhodu nesené váhy pokoušela Raviella, k radosti jejího týmu dopadla mnohem lépe.

Taktovky se krátce po startu chopila Tafilly, kterou ještě na protilehlé rovině vystřídala pouhými 48kg zatížená Vědma.

Po vytočení posledního oblouku se na čele objevil Amadeon, který patřil k největším favoritům. Vydal se vstříc očekávanému úspěchu, ovšem velkou bojovnost prokázala pětiletá Raviella a o necelou délku ho porazila. Po dvouleté pauze specifický dostih ovládl český odchovanec a ženy. Martina Havelková v jejím sedle navázala na Kristýnu Bezděkovou, která zvítězila před dlouhými 15 lety. Zároveň slavila v pátek 16 double jezdecké kariéry (dvě vítězství během jednoho dne a také se výrazně přiblížila legendární Míle Hermansdorferové-Schulzové v počtu prvenství. Do čísla 150 Martině chybí pouhé jedno vítězství.

Trenérka Eva Záhorová díky Ravielle dosáhla na premiérový jedničkový triumf. Daleko od dvou nejlepších nezůstala ani třetí Vědma, která oproti vítězce nosila o 10kg méně. Čtvrtá doběhla Tafilly a pátá Kopretina. Slovenský host Gaston neměl ani v průběhu dostihu světlejší chvilku a dokončil poslední.

 

Text: Marcela Kozová




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE