reklama 11B

Zimní královnou se stala suverénní Love Connection

Sedmý a zároveň poslední mítink letošní dostihové sezóny na karlovarském Hipodromu Holoubek je úspěšně za námi. Po čtvrtečním svátečním odpoledni je známo, která z nejlepších dvouletých klisen se stane vládkyní letošní zimy...
29.09.2017 21:34  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

 
36. Cenu zimní královny DS Pegas přesvědčivým výkonem zcela zaslouženě ovládla ryzka Love Connection. Navázala na svůj srpnový triumf v karlovarské Ceně Masisea svému žokejovi Jiřímu Chaloupkovi dopřála po patnácti letech opětovnou radost z plného zásahu.
Tempa se ujala jedna z dvojice reprezentantek bílých barev stáje sponzora dostihu Priscilla. Blízko ní cválala i sázková favoritka Lareona, která jako první vyrazila v cílové rovince k útoku. K mohutnému finiši se na měkké dráze vydala pozdější vítězka a po boji o krk odrazila nápor druhé zástupkyní sponzora dostihu Carmelly. Lareona uhájila třetí místo před Priscillou a tabuli uzavřela Rapet. 
 
Druhým vrcholem sychravého odpoledne byla dvojková Cena Jockey Clubu ČR na dvoukilometrové trati. Ještě několik desítek metrů před cílovou podkovou se zdál být jistým vítězem tmavý hnědák Bonys, ovšem po vnější straně dráhy se nezadržitelně blížil favorit Eskerkhan a historicky nejmladší český žokej Martin Laube v jeho sedle zaznamenal jubilejní sté prvenství kariéry.
 
Dárek k jmeninám si vítěznou jízdou nadělil Václav Janáček v úvodním dostihu vyhrazeném dvouletým nezvítězivším koním. Čtyřnásobný španělský žokejský šampión, který letos sahá po titulu pátém, snadno splnil s ryzákem Korfu nevděčnou roli favorita.
 
Celý program tvořený šesticí rovinových a jedním překážkovým dostihem, byl přehlídkou největších jezdeckých velikánů současnosti. Čtyřikrát se v sedle objevil i v Polsku působící Tomáš Lukášek. Majitel tamní Trojkoruny (Velká jarní cena, Polské derby a St. Leger s koněm Bush Brave) nejlepšího výsledku dosáhl v obou vrcholech dne, když s Arlingtonem a Priscillou obsadil čtvrtá místa. 
 
Dvojnásobný český rovinový šampión Jaromír Šafář předešlý víkend v Bratislavě vyhrál během odpoledne čtyři dostihy, tentokrát se mu podařilo vyhrát jednou, a to s Taurusem, který byl nabízen rovněž jako favorit.
 
Definitivní tečku za letošní lázeňskou sezónou udělala překážková Cena statku Chyše. 
Diváci viděli v akci po dlouhé době velezkušeného Josefa Bartoše, který valacha Angosturu dovedl ve steeplechase dlouhé 3.700m na třetím místě.
 
O obhajobu loňského prvenství úspěšně usilovala Holin One. Po absolvování posledního skoku musela osmiletá ryzka tvrdě odolávat nátlaku o čtyři roky mladšímu soupeři Michelangelovi. Na cílové pásce byla o hlavu dříve.
 
Text a foto: Marcela Kozová



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE