reklama 11C

Karlovarská dvojnásobná míle letos podevadesáté

ikonka

Vrcholem druhého dostihového odpoledne na karlovarském závodišti Hipodrom Holoubek, na základě projektu spojeného s francouzskou sázkovou kanceláří konaného netradičně v pracovní den 15. června, bude jedna z místních specialit...
12.06.2018 10:10  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Málokterý z dostihů konaných v největších tuzemských lázních se může pyšnit tak dlouhou a bohatou historií, jako proslulá Karlovarská dvojnásobná míle (I.kat., 3.200m). Poprvé se uskutečnila v roce 1928, tedy necelých 30 let po slavnostním otevření závodiště. Její konání znemožnilo pouze válečné období a několik dalších výjimek. Společně s pražskou podzimní Cenou prezidenta je jediným tuzemským testem nejvyšší kategorie určeným ultra vytrvalcům. 
 
Nejvíce zatíženým vítězem, s více než 60kg, byla před osmi lety Samara Morgan. V podobné situaci tentokrát bude zahraniční host Gaston (ž.J.Havlík). Korunního prince loňského Slovenského derby čeká premiérový start aktuální sezóny.
 
V roce 2010 dostih s velkou převahou ovládly klisny. Obsadily tři první místa. Dokáže je napodobit některá ze čtyř účastnic? Klisny totiž obsadí nadpoloviční počet startovních boxů. 
 
Velký výkonnostní vzrůst předvedla druhým místem v loňském ročníku Karlovarské dvojnásobné míle Raviella (ž.M.Havelková) a do boje o příčky nejlepší by zasáhnout měla i tentokrát.
 
Využije cenné zkušenosti ze zahraničních drah i z testů nejvyšší kategorie  Tafilly (ž.I.Janáčková Koplíková)?
 
Ani výkony Vědmy (J.Andrésová) není radno přehlížet. V minulém roce kromě dvou prvenství v každém absolvovaném startu dosáhla na dotace. Je dostatečně prověřená na vytrvaleckých distancích a navíc do dostihu nastupuje s nejmenším hmotnostním zatížením.
 
Přidá spolehlivá a taktéž minimálně zatížená Kopretina (ž.K.Hlubučková) po třetím místě v loňské edici Karlovarské dvojnásobné míle další cenné umístění? Vyplatí se zariskovat a vsadit na Amadeona (B.Ferhanov), který úspěšně střídá roviny s překážkami? Přímo se to nabízí. Navíc jako jediný v početně skromném startovním poli má na svém kontě už jeden letošní triumf. 
 
 
Program:
 
11.10  Cena spol. MAENTIVA s.r.o. (III.kat., 1.200m)
11.40  Cena INSIA Karlovy Vary s.r.o. (IV.kat., 1.400m)
12.10  Cena spol.Jan Becher KARLOVARSKÁ BECHEROVKA (IV.kat., 2.000m) 
12.40  Cena spol. KARLOVARSKÁ KORUNNÍ s.r.o. (V.kat., 2.000m)
13.10  Dostih města Karlovy Vary ke 100. výročí samostatného státu (III.kat., 1.600m)
13.40  90. Karlovarská dvojnásobná míle Karlovarského kraje (I.kat., 3.200m)
14.10  Cena HIPODROM HOLOUBEK (IV.kat., 3.000m)
 
 
Text a ilustrační foto: Marcela Kozová



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE