reklama 11C

Kanadské vedení ve finále Poháru národů 2017

Kanadský tým jako jediný dokončil první kolo finále Poháru národů v Barceloně bez trestných bodů a do sobotního vyvrcholení tak vstupují členi týmu z první pozice. Přinášíme další podrobnosti k závodu ze čtvrtečního dne 28. září…
29.09.2017 11:20  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Napínavý závod v druhém kole, a to až do posledního jezdce, slibují vyrovnané výkony dalších týmů, když pouhou chybu mají na kontě Nizozemci, USA, Francie a Německo. Naopak dvě chyby má na kontě Irsko, které slavilo úspěch na letošním mistrovství v Göteborgu.

Kanaďany dostal do čela hned první jezdec Yann Candele, který předvedl velmi dobrou a především bezchybnou jízdu, stejně jako poté Tiffany Foster. Chris Pratt a Concorde sice přidali 8 trestných bodů, avšak olympijský vítěz Eric Lamaze nezaváhal. VZhledem k tomu, že se družstvu počítají tři nejlepší výkony, udržel týmu bezchybné konto a průběžné vedení.

Kanadský šéf ekipy Mark Laskin však zmínil, že není zcela přesvědčen o dalším dění. Výkony kanadských jezdců však byl velice mile překvapen.  „Měli jsme před startem pár otazníků ohledně toho, kdo bude startovat, neboť někteří koně a jezdci nebyli k dispozici. Yann Cadele sedlal teprve potřetí svého koně, a navíc to byl právě zde v Barceloně jejich první společný start. Někdy nejsem překvapen, když právě on shodí nějakou překážku. O to větší jiskru nám dodala jeho čistá jízda,“ popsal své pocity šéf ekipy. Hned od počátku tak měla Kanada dobrou výchozí pozici do dalšího průběhu této soutěže.

Mark Laskin věří, že by prvenství mohl kanadský tým udržet, je však zdrženlivý s předpovědí průběhu. „Může se stát cokoliv. Jeden krok, jedno kolo… uvidíme, co se stane,“ řekl ve čtvrtek večer.

Startovní a výsledkové listiny naleznete ZDE.

Zdroj: www.fei.org




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE