reklama 11D

Finále PN bude hostit popáté v řadě Barcelona

Mezinárodní jezdecká federace FEI přidělila pořádání finále skokového Poháru národů pro rok 2017 do Barcelony. Katalánská metropole bude hostit vrchol týmové soutěže popáté v řadě za sebou. Finálový mítink by se měl odehrát koncem září.
17.12.2016 12:24  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Trofej pro vítězný tým Poháru národů. Foto: FEI / Jim Hollander

Real Club de Polo de Barcelona bude popáté v řadě pořádat finále seriálu Poháru národů. Bude se konat na konci září
 
Pohár národů je nejstarší týmová jezdecká soutěž, její tradice byla založena v roce 1909. Finále je otevřené pro 18 družstev, která projdou celoročním sítem. Týmy při něm skáčou ve třech kolech, aby byla na závěr korunována nejlepší čtveřice parkurového světa.
 
Letošní finále rozhodlorozeskakování, ve kterém se představily takové hvězdy, jako Nick Skelton - úřadující olympijský vítěz, který se snažil získat prvenství pro Británii, a proti němu stál nakonec úspěšnější Marcus Ehning, jenž vybojoval vítězství pro Němce.
 
„Finále Poháru národů je klenotem na koruně celé série, jsme rádi, že můžeme oznámit, že bylo přiděleno do Barcelony“, uvedl prezident FEI Ingmar de Vos.
 
Barcelona hostí finále pravidelně od počátku modernizace pravidel série, která nastala v roce 2013. „Je to obrovská pocta a důkaz, že je to správná cesta, jak bylo finále poslední čtyři roky organizováno“, řekl k volbě ředitel závodů CSIO Barcelona Emilio Zegrí.
 
Zdroj: www.fei.org



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE