reklama 11B

Kamil Papoušek zvítězil v GP Magna Racino při CSN

Kamil Papoušek a Bel Canto Hradiště završili vydařené národní závody CSN v rakouském Ebreichsdorfu vítězstvím v hlavní ceně závodů. V nedělní Grand Prix 8. března se k jejich výkonu nejvíce přiblížil další Čech, a to Jan Studnička a Corcovado…
11.03.2015 12:51  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Kamil Papoušek zářil v sedle svých svěřenců na národních závodech v Ebreichsdorfu. Ilustrační foto Kateřina Návojová

hlavní soutěži na parkuru 140 centimetrů se českým dvojicím opravdu dařilo. Pouze tři účastníci dokončili bez penalizace základní kolo, z čehož dva jezdci hájili české barvy. Nejen nejrychleji, ale také jako jediný opět bezchybně dokončil loňský medailistaMČR seniorů Kamil Papoušek a Bel Canto Hradiště a zaslouženě zvítězili. Jednu chybu a o 0,54 vteřiny horší čas zaznamenal druhý Jan Studnička a Corcovado.  Kamil Papoušek potvrdil skvělou formutéto soutěži i s dalšími dvěma koňmi, s nimiž jednou chyboval a nevyhnul se elitní desítce – s Centisimem dojel šestý a jen o příčku pod ním skončilLansinkem Z.

Tento úspěšný jezdec se navíc prosadil i v nedělní předcházející soutěži na parkuru 130 centimetrů, kde zvítězilsoutěži na čas s Flying a třetí místo obsadil s Igor Van De Heibos. Z dalších nedělních úspěchů je třeba zmínit pátou příčku Kateřiny KučerovéChicem (125 cm) či šesté místo Anny RoubíčkovéImpatico (110 cm).  

Stejně jakoneděli, i v sobotu zářil Kamil Papoušek. Nejvyšší soutěž dne (140 cm) se stala opět jeho kořistí, a to v sedle Centisima. V soutěži na čas ujel svým soupeřům a na druhé místo měl náskok více jak tří vteřiny! Podobně rychle, avšakjednou chybou, se do cíle dostalLansinkem Z, s nímž mu výkon stačil na šesté místo. Tentýž den dojel ještě druhý s Flying na parkuru 130 cm. Úspěchy se však jezdci nevyhnuly ani první den. V závěrečné soutěži pátečního dne (135 cm) siCentisimem dojel pro druhou příčku. Zde se prosadil i Jan Studnička a Corcovado, kterým po bezchybném parkuru patřila třetí pozice a z pátého místa je na dekorování doprovodil ještě Ladislav Dub a Crouch.

 

nižších soutěžích se v pátek i sobotu dařilo Alžbětě MallcovéCartoocci, stejně jako Ivě HolíkovéElyette P. či Alexandru BaraldiElame. Kompletní výsledky naleznete ZDE




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE