reklama 11D

Jezdecký magazín EquiTV 3. července 2014

V prvním prázdninovém Jezdeckém magazínu EquiTV.cz se nejprve podíváme do Martinic, kde jsme sledovali již 9. ročník Memoriálu Jana Papouška a posléze se přesuneme do pražské Velké Chuchle na Argentine Diplomats Polo Cup...
03.07.2014 19:35  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A


AKTUÁLNÍ DÍL JEZDECKÉHO MAGAZÍNU MŮŽETE ZHLÉDNOUT ZDE

 

Memoriál Jana Papouška se letos konal na kolbišti v Martinicích na Příbramsku ve dnech 26. až 29. června. Zájem o start byl tradičně vysoký a výjimkou nebyla i více jak stočlenná startovní pole. Do hlavní soutěže na stupni T* nastoupilo 40 dvojic. Mezi nimi nechyběli ani dva synové Jana PapouškaKamil a Jiří.

Kamilovi se v této soutěži podařilo vyhrát doposud jen jednou v roce 2007 s Congo Kingem a Jiřímu zatím ani jednou, byť vloni skončil těsně druhý. Ostatně druhých a třetích míst oba zaznamenali více

Memoriál Jana Papouška se jezdí jako dvoukolová soutěž. Do druhého kola mělo postoupit 15 nejlepších z kola prvního, ovšem Václav Studnička se Zarou 2 se při 8bodovém skóre již rozhodl nepokračovat. Finálovou část tak zahajoval Ondřej Nágr s Normanem 1, jenž si nesl 5 trestných bodů. K nim přidal dalších 13, a tak již mnoho šancí na úspěch neměl. Prvním z devíti jezdců postupujících se 4 trestnými body byl Jiří Papoušek s Lissou a po bezchybném výkonu naopak tušil, že půjde ve výsledkové listině zcela jistě nahoru. Navíc měl na startovní listině ještě druhého koně – Cornadu-K. O kulturní vsuvku se postaral Ludvík Jandourek. Ten po dvojskoku nedobrovolně opustil sedlo své klisny Good Girl, což pro něj znamenalo vyloučení z této fáze soutěže. Příliš vrásků si však z toho nedělal a přítomné diváky, kterých dorazilo i přes nevlídné počasí mnoho, ještě odměnil za potlesk pěkným pukrletem. Jedním z těch, kteří napodruhé již neopakovali jednu chybu ze základního kola, byl Ondřej Zvára s Cento Lanem Arcus. I když měl zároveň skvělý čas, nebylo mu to příliš platné, jelikož v této soutěži při rovnosti bodů na jiném než prvním místě rozhodoval čas z úvodní části. Skončil tak až na 6. místě. Před ním se umístil Martin Štorkán, který s Destiny van de Noordheuvel dokončil taktéž bez penalizace. Další jezdci již u čtyřech bodů nezůstali a připsali si nejméně jednou tolik – včetně Jiřího Papouška s Cornadou-K. Velmi smutný musel být Tomáš Lomský. Ten s New Dancerem naopak postupoval jako jeden ze čtyř s nulou, ale sportovní štěstí ho opustilo a na zkráceném parkuru inkasoval hned 12 trestných bodů.

Prvním z těch, kteří dokázali precizní jízdu zopakovat, byl Josef Pařenica s Aquitem. Aleš Opatrný se Zandirem dalším bezchybným výkonem zajistil rozeskakování a čekalo se již jen na to, zda v něm budou startovat dvě dvojice, nebo tři. Finišmanem byl Kamil Papoušek s Bel Cantem Hradiště a i on se nakonec probojoval až do absolutního vyvrcholení soutěže. Rozeskakovalo se na překážkách s čísly 1, 2, 3, 6a, 6b, 7 a 8. Jako první nastoupili Josef Pařenica a Aquito, kterým první část vycházela výborně. Na prvním skoku dvojkombinace ovšem přišlo první shození a k němu přidali ještě jedno na poslední překážce. Aleš Opatrný se Zandirem inkasoval hned na dvojce a proto se snažil alespoň dosáhnout na co nejlepší čas, aby Kamil Papoušek nemohl jet zcela na jistotu. Bel Canto Hradiště skákal naprosto výborně, a byť si vybral trochu štěstí na předposledním skoku, nakonec projel cílovou čarou bez zaváhání. Kamil Papoušek tak mohl začít slavit po sedmi letech vítězství v memoriálu svého otce. 

Ve dnech 26. až 28. června probíhal v pražské Velké Chuchli třídenní turnaj v koňském pólu Argentine Diplomats Polo Cup 2014. Uskutečnil se pod záštitou Velvyslanectví Argentinské republiky a hlavního města Prahy u příležitosti 90 let diplomatických vztahů mezi Českou republikou a Argentinou. 

Hostitelem akce se stal Aviator Polo klub v Praze, na jehož hřišti v CONSEQ Parku ve Velké Chuchli byla akce realizována. Do turnaje o prestižní pohár nastoupily čtyři týmy po čtyřech hráčích s týmovým handicapem do +4. Hráči, mezi nimiž nechyběli jak nadšení amatéři, tak i profesionálové, pochází nejen z Evropy, ale i jiných zemí světa. Součástí programu byla i kulturní vystoupení. V pátek po ukončení sportovního zápolení např. proběhl koncert brazilského zpěváka Santiaga Ferreira a barbecue v argentinském stylu. V sobotu organizátoři přichystali pro návštěvníky např. dětský koutek, jezdecké ukázky dětí na pony z Farmy Heroutice a mnoho dalšího. Na programu vrcholného dne byly dva finálové zápasy. Souboj o třetí místo dopadl těsně ve prospěch hráčů pod hlavičkou Apartmánů Medvědín. Nad reprezentanty Luxury zvítězili o půl bodu. Poté koně na hřišti vystřídali diváci, jelikož k přestávce neodmyslitelně patří tradiční zašlapávání drnů. Bohužel, nebo bohudík – mnoho drnů k zašlapávání nebylo, jelikož byl povrch po suchém počasí poměrně tvrdý. V zápasu o první příčku splnil roli favorita tým Julius Meinl. Hned první „chukka“ tomuto celku téměř stačila na dotažení handicapu, který byl 3,5 bodu oproti jejich soupeřům v dresech společnosti Enira. Jak jste ovšem asi poznali, o umístění v tomto turnaji zas tak moc nešlo a v důležitosti převažovala především společenská část mítinku. Jak se konec konců říká – není důležité vyhrát, ale zúčastnit se. 

Opět pro vás máme i pravidelnou SMS soutěž! Dnešní soutěžní otázka zní:
Který z bratrů Papouškových vyhrál letošní memoriál jejich otce?
(A) Kamil
(B) Jiří
Odpovědi posílejte formou SMS ve tvaru: Q mezera ODPOVED (Q A, nebo Q B) na telefonní číslo: 900 11 10 do pondělí 7. července 2014 12.00 hodin. 

Cena SMS je 10 Kč vč. DPH. Počet SMS z jednoho telefonního čísla není omezen! SMS lze zasílat pouze z ČR. Technicky zajišťuje ATS Praha, www.atspraha.cz. Infolinka: 296363199, www.platmobilem.cz (stránka Asociace provozovatelů mobilních sítí).

Autoři správných odpovědí, jejichž SMS dorazí v pořadí 10 a 50 získají jeden ze dvou poukazů v hodnotě 500 Kč na nákup v obchodech společností EQUITON (www.equiton.cz) a FARNAM (www.farnam.cz). Navíc zdarma obdrží PREMIUM program internetové televize EquiTV na 1 rok, který vám mj. umožní stahovat jednotlivé díly Jezdeckého magazínu i dalších publikovaných videí o koních a lidech kolem nich do počítače, tabletu či mobilu. 

Pokud si nejste jisti se správnou odpovědí, můžete se na tento pořad podívat ještě jednou – buď při některé z televizních repríz, nebo na internetu. Odkazy na všechny díly najdete na adrese www.jezdeckymagazin.cz. 

První červencový Jezdecký magazín EquiTV se pomalu, ale jistě blíží ke svému konci. Zbývá již jen pozvánka na nadcházející víkend. Ten můžete strávit ve společnosti koní např. v Nebanicích u Chebu, kde od čtvrtka do neděle probíhá 22. ročník mezinárodních závodů spřežení. Divácky nejatraktivnější část – tzv. maraton – začíná v sobotu od 10.00 hodin. V neděli vše od stejné hodiny vyvrcholí vozatajským parkurem.

V Martinicích na Příbramsku pokračuje letní série závodů šampionátem mladých koní a ani tentokrát u toho nebude chybět kamera EquiTV. Každopádně, do naší čtvrthodinovky se zdaleka nevejde vše, a tak pokud nemáte na tyto dny program, neváhejte a přijeďte se podívat osobně. 

S dalším Jezdeckým magazínem se vám přihlásíme opět v premiéře ve čtvrtek večer. Do té doby se s vámi těšíme opět na viděnou!




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE