reklama 11C

Jezdecká sezóna 2016 ve všestrannosti

V souhrnné videoreportáži EquiTV můžete vidět to nejzajímavější z vrcholných závodů ve všestrannosti, které se konaly v sezóně 2016 na domácích závodištích. Kamery EquiTV letos nechyběly při Zlaté podkově ani při mistrovství ČR.
31.10.2016 14:53  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

REPORTÁŽ MŮŽETE VIDĚT POD TÍMTO ODKAZEM

Ve všestrannosti bohužel domácí jezdecký kalendář roku 2016 neobsahoval žádné mezinárodní závody, a tak se největší pozornost upínala kromě mistrovství České republiky také na jednapadesátý ročník seriálu Zlatá podkova
 
Ten odstartoval ve dnech 16. až 17. dubna na pardubickém dostihovém závodišti. Sezonu tam nejlépe zahájil Jaroslav Hatla, který v sedle koně Reenmore Alfie zvítězil v nejtěžší vypsané túře na úrovni CNC1*, když celou soutěž dokončil pouze s 34,76 trestného bodu. Pardubice zahájily sérii celkem osmi kvalifikačních kol, aby v polovině srpna dospěla Zlatá podkova ke svému finále, které se konalo tradičně v Humpolci. Finále se jelo na dvouhvězdové obtížnosti a bylo plné zvratů. Nakonec dopadlo nejlépe pro Petra Molíka s Monkey Oscarem. Druhou příčku vybojovala Radka Dvořáková s klisnou Damilou. Třetí místo obsadil Jan Holec na Tasznikovi, který se o celkové vítězství připravil až v samém závěru čtyřmi chybami na parkuru.
 
Na pardubickém dostihovém závodišti proběhlo ve dnech 28. až 31. července vůbec poprvé mistrovství České republiky ve všestrannosti všech věkových kategorií. Na úrovni Z byla postavena mistrovská soutěž dětí. Přemožitele v nenašla dvojice Barbora Vaňková a Lipton Sinaj, která suverénně vedla od první drezurní zkoušky. Navíc v crossu ani na parkuru nechybovala. Mezi mladšími juniory, kteří se museli popasovat se stupněm ZL, zvítězila ve vyrovnaném poli velmi těsně Kristýna Kačírková s Dantesem. Zlatou medaili si z Pardubic odvezla také Vladimíra Pechanová, která s klisnou Rosou P zvítězila v kategorii starších juniorů. Středně těžká úroveň CNC1*čekala na mladé jezdce. Výbornou drezurou se blýskla Eliška Orctová v sedle Bonuse. Prvenství si udržela až do konce soutěže a výsledek neovlivnila ani drobná penalizace za překročení času v terénní zkoušce. Senioři soutěžili na úrovni CNC2*. Po drezuře byl ve vedení jeden z nejúspěšnějších jezdců české reprezentace Jaroslav Hatla s Reenmore Alfie, jenže na trati crossu vzdal kvůli indispozici koně a mistrovství republiky tak nedokončil. Bronz získal Petr Vančura na koni Aston Martin, který dojel celou soutěž s výsledkem 62,26 trestného bodu. Po vydařené drezuře Roberta Pokorného v sedle koně Rodeo Au Heup přišlo překročení času v crossu a chyba na parkuru, což přisoudilo loňskému mistrovi republiky druhé místo. Pro zlato si zejména díky čisté terénní i skokové zkoušce dojel Miloslav Příhoda, který sedlal koně Lord 27.



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE