reklama 11C

Hatla má body na OH z Ravenny s oběma koňmi

Jaroslav Hatla bojoval ve dnech 2. – 5. dubna na prvních kvalifikačních závodech na olympijské hry. Body získá vždy čtvrtina startovního pole, a po nedělním parkuru si český jezdec dojel pro bodované druhé a čtvrté místo při CIC3*...
05.04.2015 14:10  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Dvě místa v elitní čtyřce si z Ravenny odváží Jaroslav Hatla. Foto Kateřina Návojová

„Jsem moc rád, že ty body vyšly, jinak jsem měl smůlu, ať již na jiné znění úlohy či zřejmě naměřený delší čas v krosu,“ popsal po jízdě Jaroslav Hatla. Do závěrečného parkuru CIC3* nastupoval jako prvníFernet Af Kreffe, neboť jako jediný měl i do poslední disciplíny ještě dva koně, a po bezchybné a velmi pěkné jízdě mu bylo ohlášeno 9 trestných bodů za čas, přestože nejel pomalu. Na stejné bodové skóre dosáhl i s Westwinds El Divem, ale ten na rozdíl od Ferneta dvakrát chyboval. Jezdecjeho sedle zkracoval nájezdy, kde to šlo, a přesto obdržel ještě jeden trestný bod za čas. Bez penalizace však nedošel žádnýúčastníků.

Jaroslav Hatla si nakonec udržel druhé místoWestwinds El Divem (65,30), neboť odstup na další soupeře měli velký. Naopak o příčku si polepšilFernetem Af Kreffe a se ziskem 73,70 trestných bodů obsadil čtvrté místo. „Divo chyboval vždykombinacích. To první byla spíš moje chyba, navedl jsem ho do trojskoku malinkodálky, což jsem asi neměl dělat. Nemá to moc rád a pak tam někdy nohy nechá. Ale nechtěl jsem jít moc blízko, aby doskočil B a C, které bylo vždy na jeden cvalový skok (kolmák, kolmák, oxer). Do dvojskoku byl nepříjemný obrat, a tam naopak přišel malinko blíž,“ popsal jezdec. „Ale na některých skocích moc dobře vyskočil, to mě potěšil. A Fernet šel moc dobře, ty trestné body nechápu,“ doplnil.

Na startovní listině bylonejtěžší soutěži 18 koní, takže druhá a čtvrtá příčka každopádně zajistila, že oba koně mají na svém kontě první body na olympijské hry.

sedle Iberona CP 22 zajelrámci CIC2* bezchybný parkur, který je posunul o šest míst kupředu na konečnou desátou pozici. Celkově si tak tato česká dvojice odnesla ze soutěže 65,10 trestných bodů. Tento parkur měl stejnou trasu jako soutěže CIC3*, jen byl nižší. Většina jezdců zde stihla dokončitčasovém limitu bez problémů, naopak však více chybovali.

Jiný kurz byl připraven pro CIC1*, kde se představila Eliška OpravilováLasingem. I ti předvedli velmi vydařenou jízdu, a to bez trestných bodů. Na konto si tak nepřipsali žádné další zatížení a dokončili se ziskem 87,40 trestných bodů. „Jsemněho nadšená, šel výborně. Moc dobře vyskakoval a snažil se,“ popsala Eliška Opravilová. „Už v krosu moc dobře skákal a dneškemještě víc potěši.“

 

Na kompletní výsledky se dostanete ZDE. 




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE