reklama 11C

Propršený kros v Ravenně zajel nejlépe El Divo

Nepřízeň počasí postihla kros v Ravenně, kde celou sobotu 4. dubna pršelo. Všechny české dvojice dokončily bez zastavení, nejrychleji se do cíle dostal Jaroslav Hatla a Westwinds El Divo, kteří se díky tomu posunuli v CIC3* na průběžné druhé místo…
04.04.2015 19:20  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D


Jaroslav Hatla a Westwinds El Divo v crossu. Foto Kateřina Návojová

FOTOGALERIE

 

Kvůli povrchu mělo hodně lidí problémyčasem, přičemžCIC1* aniCIC3* se nikomu ze startujících nepodařilo dokončit ve stanoveném času. Jaroslav Hatla a Westwinds El Divo obdrželi 9,6 trestných bodů, což byl druhý nejlepší výsledekkrosu. To je nakonec posunulo se ziskem 56,30 bodů na prozatímní druhé místo po dvou dnech. S Fernetem Af Kreffe získali 19,6 trestných bodů, přestože měl jezdeccíli na hodinkách jiný čas a měl pocit, že jel obdobně rychle. „V polovině krosu jsem stíhal dobře a na konci se dalo hodně cválat, čehož jsem využil. Umí běžet rychleji jak Divo,“ popsal. Po dotazu rozhodčích však zůstal výsledek stejný a se ziskem 64,30 jsou zatím pátí. „Z obou mám skvělý pocit, šli moc dobře a v cíli měli pořád dost sil. Jen povrch nebyl dobrý, takže jsem jelohledem na to,“ popsal jezdec. „Krásně jsem se svezl. Divomoc potěšil, na trase byla podobná kombinace jakoPortugalsku, jen ještě užší, a vůbec neváhal,“ doplnil.


Jaroslav Hatla a Iberon. Foto Kateřina Návojová

 

Jaroslav Hatla startoval takéIberonem CP 22, s nímž startoval při CIC2*.  Po pomalejší jízdě, za níž inkasovali 16 bodů, se dostali na průběžné 16. místocelkovým počtem 65,10 trestných bodů. „Byl to náš druhý společný kros, takže jsem ze začátku měl trochu problémy se dostat do správného tempa. Nevím, co ještě od něj přesně čekat. Ale skákal moc dobře, někdymoc opatrně,“ doplnil.


Eliška Opravilová. Foto Kateřina Návojová

 

V jedné hvězdě se představila Eliška Opravilová s Lasingem. Trasa soutěže CIC1* měla nejhorší terén a oproti zbylým úrovním se nejela pouze po hlavní cestě. Ráno jezdkyně ještě přemýšlela, zda se ze soutěže neodhlásí, ale nakonec byla moc ráda, že jela. „První tři skoky sice nešel nejlépe, ale pak byl výborný. Na skoky pěkně táhl a měl velkou chuť skákat,“ popsala. „Cesta byla hodně točitá a povrch byl hodně špatný, vzhledem k horšímu výsledku z drezury jsem ani nespěchala, což pořádně ani nešlo,“ doplnila. Za čas obdržela 30 trestných bodů, což je zařadilo ke konci startovního pole. Dvouciferný výsledek za překročený čas však získalo mnoho dvojic.

V neděli se po dopoledních kondičkách konají parkury, které jsou na trávě. Již nyní však není povrch ideální a předpověď počasí není příznivá, neboť má i celou noc pršet. Na stránky pořadatele se dostanete ZDE




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE