reklama 11A

Hatla s Fernetem v Ravenně po drezuře druhý

V italské Ravenně bojuje Jaroslav Hatla o první body na olympijské hry. V pátek 3. dubna zahájil soutěž CIC3* úspěšně a drží si po drezuře druhé místo s Fernetem a čtvrté s Westwinds El Divem. Druhým českým reprezentantem je Eliška Opravilová…
03.04.2015 20:20  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Jaroslav Hatla a Fernet Af Kreffe nastupují do krosu z druhé pozice. Foto Kateřina Návojová

FOTOGALERIE

Jaroslav Hatla a Fernet Af Kreffe zajeli drezurní úlohu za více jak 70 % a obdrželi 44,70 trestných bodů. To je zařadilo na průběžné druhé místo za vedoucí domácí jezdkyni. Na shodné bodové skóre dosáhl český reprezentant i v sedle svého druhého koně Westwinds El Diva, s nímž startoval jako první. Nakonec však o dva body méně, neboť drezurní úloha neodpovídala českému překladu a za krokovou pasáž obdržel jezdec omyl, který právě strhává dva body. „S Divem se mi jelo moc dobře a měl jsem dobrý pocit. Oproti Fernetovi vydrží zajet celou úlohu na stejném přilnutí. S tím Fernet ještě drobné problémy, ale naopak výraznější pohyb,“ popsal Jaroslav Hatla.

Ten se představil i v sedle Iberona CP 22, s nímž závodírámci CIC2*. V početnějším startovním poli jsou po první disciplíně na šestém místě. „Je o dost lepší než ve Strzegomi před týdnem, kde jsme jeli náš první společný závod ve všestrannosti. Mnohem více se soustředil. Musíme ještě vylepšit přechody, aby šel víc sám a nehledal oporuotěži, ale s dnešním výkonem jsem moc spokojen,“ doplnil. Stejně jakopřípadě Westwinds El Diva byly jezdci strženy dva body za jeden omyl, shodou okolností se jednalo opět o krokovou pasáž a nesouladúlohách, kdy se jezdec učil cvik o písmeno jinak. Na kontě tak mají po přepočtu 49,10 trestných bodů.


Eliška Opravilová v sedle Lasinga. Foto Kateřina Návojová

rámci CIC1* se představilasedle plemenného hřebce Lasinga Eliška Opravilová. Přestožejízdy měla dobrý pocit, rozhodčí jejich jízdu ohodnotili za 56,60 trestných bodů. To je zařadilo na 25. místo, tedy zhruba do poloviny nejpočetnějšího startovního pole. „V prodlouženém klusu jsem si ho trochu hlídala a tolik neriskovala, zbytek úlohy mi však přišel dobrý a hodnocení rozhodčíchpřekvapilo. V klusu neudělal nikde chybu a cval šel také dobře,“ popsala. Ten den se jezdila úloha B a mnoho koní mělo problémkontracvaly, což však nebyl případ české dvojice.

 

Oba čeští reprezentanti se během soboty představíkrosu. Jako první odstartuje Eliška Opravilová, poté Jaroslav Hatlarámci CIC3*a jako poslední se ten den jde úroveň CIC2*. Kvůli nepříznivé předpovědi počasí chtějí pořadatelé zajistit nejtěžší úrovni co nejlepší povrch. Na stránky pořadatele se dostanete ZDE




reklama 13C

Související informace

NEPŘEHLÉDNĚTE