reklama 11B

Finále Pony extraligy 2017 s mimořádnými výsledky

ikonka

Seriály Pony liga a Pony extraliga 2017 vyvrcholily v neděli 19. listopadu v Herouticích. Pro vítězství ve dvoukolové soutěži vypsané jako finále Pony ligy si dojel Štěpán Filip. První příčku v Pony extralize po roce obhájila Karolína Liďáková…
19.11.2017 19:44  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Celkem jedenáct dvojic nastoupilo do nedělního dvoukolového finále Pony ligy 2017. Obě kola se podařilo překonat bez jediného zaváhání čtveřici koní, kteří se tak probojovali se svými jezdci do rozeskakování.
 
Jako jediný zopakoval čistou jízdu Štěpán Filip, který se tak v sedle poníka jménem Bam 2 radoval z vítězství. Stříbrnou příčku obsadila Alena Kozojedová spolu s Beruškou 4, která v rozeskakování připsala čtyři trestné body. Nebýt chyby, tak by zvítězila, neboť byla o 2 sekundy rychlejší než pozdější vítěz. Eliška Petrusová s Kačenkou 1 inkasovala 14 trestných bodů, Gabriela Kopřivová v sedle Lipa 1 rozeskakování nedokončila.
 
Zcela ojedinělý průběh měla vrcholná soutěž dne, kterou bylo finále Pony extraligy 2017. Nikdo ze čtveřice jezdců nechyboval s žádným ze čtyř poníků. Stalo se tak poprvé v 15leté historii tohoto seriálu. 
 
Aby toho nebylo málo, tak rozdíl, mezi vítězkou Karolínou Liďákovou a druhý Viktorem Skuteckým byl součtu časů pouhých 8 setin sekundy! Třetí skončila Jana Táboříková, jež dosáhla ve čtyřech parkurech času 213,32, což bylo o 4 sekundy více než její úspěšnější soupeři. Její Kara 261 se stala nejlepším pony ve finále. Čtvrté místo pak patřilo Kláře Hlaváčkové. Nejmladší účastnice zaznamenala čas 239,62 sekundy, ale i tak může být se svými výkony nadmíru spokojena.
 
Kompletní výsledky najdete v příslušném záznamu závodů (viz odkaz níže). Internetová televize EquiTV.cz připravuje nezkrácený video záznam z obou dvou zmíněných soutěží. 



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE