reklama 11C

Farrington vyfoukl Irům dublinskou Grand Prix

V neděli 9. srpna skončilo CSIO5* Dublin, jehož poslední soutěží byla, jako tradičně, Grand Prix. V rozeskakování soutěže s překážkami do 160 cm porazil zbytek postoupivších Američan Kent Farrington, druhé a třetí místo brali domácí jezdci.
09.08.2015 20:08  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Kent Farringotn vyhrál také letošní Grand Prix v Hamburku. Foto: Stefano Grasso

Do základního kola nastoupilo 40 dvojic, včetně světové jedničky Scotta Brashe, jeho týmového kolegy Bena Mahera, olympijského vítěze Steve Guerdata, nebo stále ještě úřadujícího mistra Evropy Rogera Yves Bosta z Francie. Nikdo z nich však nepatřil k osmi jezdcům, kteří nezaváhali a o výhru se rozeskakovali.
 
Španěl Sergio Alvarez Moya a valach Carlo v rozhodující jízdě třikrát chybovali a dokončili soutěž na celkovém osmém místě. Dvě chyby udělal i Bertram Allen na Romanovovi, což stačilo na sedmou příčku. Čtyři body za jedno shození inkasovali shodně Lucy Davis (USA) s Barronem a Marlon Modolo Zanotelli s Rock´n Roll Semilly. Lepší čas měl druhý jmenovaný Brazilec Modolo Zanotelliodsunul tedy Lucy Davis na šestou příčku a sám bral pátou. Na jistotu jel Ital Lorenzo de Luca (Geisha van Orshof), nechyboval, ale čas 46,61 byl nejpomalejší ze všech jízd, s čistým kontem to však stačilo na čtvrté místo
 
O tři desetiny rychleji a taktéž bez zaváhání dojela do cíle domácí dvojice Conor Swail a hřebec Grand Cru V. Vijf Eiken, což mu vyneslo třetí místo. Pod 46 sekund, přesněji na 45,75, dokázal stlačit čas další Ir v rozeskakování Kevin Babington na klisně Shorapur. Nikdo ale nedokázal pokořit čas Kenta Farringtona (USA), který s valachem Uceko protnul cílovou čáru v čase 43,14. Trofej z Grand Prix Dublin 2015 tedy putuje za oceán.
Výsledky z CSIO Dublin najdete ZDE



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE