reklama 11D

Opatrný s Acovarem čtvrtý v Grand Prix Budapešť

Skvělé čtvrté místo vybojoval v neděli 19. července v jednom z vrcholů závodů CSIO3* - W v Budapešti Aleš Opatrný s Acovarem. V soutěži Grand Prix ho zastavil těsně před branami rozeskakování jeden smolný bod za překročení stanoveného času.
19.07.2015 17:30  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Aleš Opatrný s Acovarem obsadil v GP Budapešť skvělé čtvrté místo: Foto: Kateřina Návojová

Opatrný byl tak jedním z pouhých čtyř jezdců, kteří na překážkách nechybovali. Zcela bez trestných bodů se podařilo překonat základní kolo těžké soutěže s překážkami do 160 cm jen třem dvojicím z čtyřiapadesáti startujících. Ty se o pozice na stupních vítězů následně rozeskakovaly. Dvojí radost udělali svým fanouškům jezdci Dánska. Brali totiž první dvě příčky, když Andreas Schou (Allstar) překonal kurz rozeskakování čistě a v nejlepším čase. Jeho krajan Sören Pedersen (Tailmore Chaloubet) také nechyboval a dojel v přibližně o sekundu pomalejším čase. Třetí místo obsadil s jednou chybou v rozeskakování irský jezdec Paul O´Shea na Skara Glen´s Sienna. Aleš Opatrný byl jediným jezdcem s jedním trestným bodem
 
Pro Aleše Opatrného to však nebyl první nedělní úspěch. V ranní Small Tour, která se jela jako stupňovaná obtížnost, posbíral s Curley Sue maximální možný počet dobrých bodů a pouze čas mu zabránil ve vítězství. Obsadil druhé místo za řeckou dvojicí Aggelos Touloupis a Quirio de Berlandois. Do finále Medium Tour žádná česká dvojice nenastoupila.
 
Kompletní výsledky najdete ZDE



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE