reklama 11A

Zlatý pohár v Hicksteadu vyhrála Beezie Madden

Jednu z nejprestižnějších Grand Prix na světě, tradiční Longines Zlatý pohár krále Jiřího V. vyhrála podruhé za sebou v britském Hicksteadu Beezie Madden. Američanka je tak od roku 1962 první jezdkyní, která zvítězila ve dvou ročnících za sebou.
05.08.2015 10:34  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Beezie Madden vyhrála podruhé v řadě prestižní Grand Prix v Hicksteadu. Foto: OC Hickstead

Závody kategorie CSIO5* začaly v Hicksteaduve čtvrtek 30. července. O pátečním vítězství Belgie v Poháru národů jsme psali. Druhým vrcholem byl nedělní Longines King George V Gold Cup neboli Zlatý pohár krále Jiřího V. Na startu byla i obhájkyně vítězství z roku 2014 Beezie Madden ze Spojených států amerických. Dva dny před tím se v barvách USA tato dvaapadesátiletá jezdkyně rozeskakovala o první místo v Poháru národů, ale pro zcela nezvykle inkasovala za neposlušnost a USA tak skončily na třetí příčce. V neděli 2. srpna však již přicházela opět v plné formě.  
 
Soutěž s překážkami do 160 cm stavěl Kelvin Bywater, a na její start se postavilo 42 dvojic mezi nimi jezdci světového formátu jako Penelope Léprévost, Marcus Ehning, Christian Ahlmann, Ben Maher či tři jezdci rodiny Whitakerů – John, Michael a William. 
 
Největší potíže dělal jezdcům dvojskok, na který museli točit na levou ruku po překonání vodního příkopu, tam chybovalo 22 dvojic. 
Pouze šest jezdců dokázalo absolvovat těžký kurz na rozlehlém travnatém kolbišti čistě. Francouzka Penelope Léprévost, dva britští jezdci Jessica Mendoza a William Whitaker, Nizozemec Jur Vrieling, a dva jezdci USA Todd Minikus a Beezie Madden. Ta si pochvalovala, že její valach Cortes C má raději právě trávu než písek, a že mu kolbiště v Hicksteadu náramně vyhovuje. 
 
Její krajan Todd Minikus s desetiletou klisnou Babalou v rozeskakování jednou chyboval a s časem 44,32 dokončil šestý. Chybě se nevyhnul ani William Whitaker na Fandango, jeho čas měl hodnotu 44,18 a tak obsadil páté místo. Čtvrtá příčka patřila Jessice Mendoze na Spirit T, také ona shodila jednu překážku, ale z jezdců se 4 body byla nejrychlejší, respektive byla nejrychlejší ze všech, takže nebýt chyby, stala by se vítězkou.
Čistě překonal kurz rozeskakování Jur Vrieling. V sedle francouzského hřebce Vdl Zirocco Blue N.O.P. dosáhl času 49,54, což stačilo na třetí místo. Více než 6 sekund mu nadělila Penelope Léprévost s Florou de Mariposa, ale ještě o 35 setin rychlejší byla Beezie Madden s Cortesem a získala tak po více než padesáti letech poprvé pohár ve dvou po sobě jdoucích letech. 
 
Kompletní TV záznam soutěže můžete sledovat ZDE
 
Výsledky najdete TADY



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE