reklama 11C

Drezurní světový pohár v Brně zná své účastníky

A bude se rozhodně na co dívat! Pozvání na Panskou líchu na závody ve dnech 19. - 21. června přijali jezdci ze sedmnácti zemí. Ve čtyřech vypsaných túrách se představí na 90 koní. Objeví se jezdci, kteří se do Brna rádi vracejí, i nové tváře...
02.06.2015 12:02  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

...roli v tom hraje jistě fakt, že CDI-W Brno je kromě světového poháru započítáváno také do kvalifikací na olympijské hry 2016!!!


Drezurní světový pohár v Brně přinese skvělý sportovní zážitek. Ilustrační foto: archiv Jezdci.cz

Mezinárodní závody v Brně, to ale není pouze světový pohár. Do CDIJ pro juniory je nahlášeno patnáct dvojic, mezi nimiž nechybí například Rakušanka Nicola Louise Ahorner. Ta se chystá závodit i v pony kategorii, kde bude obhajovat loňské vítězství. Navíc v soutěžích pro velké koně se také letos daří, vyhrála například nedávné CDIJ Lipica. V juniorské kategorii dále zabojuje Alice Campanella z Itálie, která figuruje momentálně na 19. příčce světového juniorského žebříčku. Několik jezdců využije možnosti startovat během závodů v CDIP na pony i v CDIJ pro juniory na velkých koní. Mezi nimi Polka Anna Wojtkowska nebo Yulia Gorbachewa z Ruska. Nebude samozřejmě chybět Česká republika, třeba nadějná Sára Vingrálková v pony soutěžích nebo mezi juniory Martina Kučerová a Aneta Havlíčková.
 
V tříhvězdovém CDI pro seniory se předvede 37 dvojic z 10 zemí. Vlajky Německa, Rakouska, Polska, Maďarska, Nizozemí, Ruska či Ukrajiny vídáme na Panské líše pravidelně. Zavítají tam ale i jezdci z Portugalska, Srbska či dokonce z Japonska a Jihoafrické republiky. Mnoho z nich se účastnilo světových jezdeckých her 2014 v Normandii. Můžeme se těšit na Angelu Hergeth z Rakouska, která se při loňském světoznámém salcburském festivalu umístila na 9. příčce v CDI4*, nebo na její krajanku Ulrike Prunthaller, která loni na podzim vyhrála CDI3* Fót. Přijede několik reprezentantů z Německa, mezi nimi Matthias Boutten nebo Brigitte Wittig. Domácí barvy bude hájit šest zástupců, z nichž největší naděje budou zřejmě vkládány do Emy Jančářové a Fabrizia Sigismondiho.
 
Elitní jezdci se popasují se dvěma úlohami v rámci CDI-W, z nichž ta druhá nedělní Grand Prix Freestyle, do které postoupí jen patnáct nejlepších ze sobotní kvalifikační Grand Prix, bude opravdovým sportovním zážitkem. Z českých zástupců se do soutěže World Cup bude chtít kvalifikovat pouze Fabrizio Sigismondi. Největšími konkurenty mu budou vítěz letošního CDI3* Lipica Francouz Alexandre Ayache, který se nachází na 112. příčce celosvětového žebříčku nebo stotřicátá ve stejném hodnocení Estonka Giete Püvi. Promluvit do pořadí může Ester Soldi z Itálie, která se umisťuje na předních příčkách i na pětihvězdových mítincích. Dá se očekávat, že na stupně vítězů budou útočit zástupci Ukrajiny. Svetlana Kiseliova momentálně vede pořadí celé centrální evropské ligy FEI. A konečně nejlépe z pohledu celosvětových měřítek postavená jezdkyně ze všech přihlášených Ruska Elena Sidneva (73. místo FEI světového drezurního žebříčku) přijede do Brna obhajovat její loňský triumf.
 
Kompletní seznamy přihlášených najdete v záznamu závodů



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE