reklama 11B

Devadesátka EquiTV z paraderzury v Královicích

ikonka

Jezdecký areál v Královicích u Slaného hostil ve dnech 13. až 15. dubna mezinárodní paradrezurní závody. Tato disciplína určená hendikepovaným jezdcům se v mezinárodním měřítku vrátila do ČR po dlouhých devíti letech. Podívejte se na videoreportáž…
17.04.2018 06:55  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

REPORTÁŽ EQUITV NAJDETE POD TÍMTO ODKAZEM

 
Na tříhvězdový mítink zavítala napoprvé velmi silná konkurence jezdců, z nichž mnozí mají za sebou účast na mistrovství Evropy i Světových a paralympijských hrách. Úroveň výkonů předvedených ve volných sestavách, které na dvojice čekaly v neděli 15. dubna, tomu také odpovídala.
 
Českou republiku zastupovala reprezentační jednička Anastasja Vištalová, která má rovněž zkušenost z paralympijských i světových jezdeckých her. V Královicích se představila v sedle desetileté klisny Dominique a s velmi pěkným hodnocením dosahujícím téměř 70 procent dokončila na druhém místě v gradu I. 
 
V gradu II se představil jeden z nejlepších paradrezurních jezdců světa Rakušan Pepo Puch. Ten je několikanásobným medailistou ze Světových i paralympijský her. Bývalý reprezentant ve všestrannosti, jenž se paradrezuře věnuje po těžkém úrazu, který utrpěl v roce 2008, potvrdil v Královicích světovou třídu. Zajel s koněm Sailor´s Blue sestavu, kterou rozhodčí ocenili 76,633 %. To byla také nejvyšší známka udělená za volné jízdy napříč všemi kategoriemi.



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE