reklama 11D

Další dvě koňské hvězdy končí sportovní kariéru

ikonka

S koncem roku 2017 uzavřou svou parkurovou kariéru dva čtyřnozí sportovci. Světová kolbiště opouští hřebec Carinjo HDC, kterého sedlal Patrice Delaveau a také Cabrio VD Heffinck, jemuž dopřeje odpočinek jeho jezdec Olivier Philippaerts.
29.12.2017 14:50  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
Patrice Delaveau s Carinjem. Foto: GCT / Stefano Grasso
 
Dvě koňské hvězdy odcházejí do zaslouženého sportovního důchodu. Prvním je šestnáctiletý holštýnský hřebec Carinjo HDC, jehož v posledních letech sedlal v nejvyšším sportu francouzský jezdec Patrice Delaveau. Pětihvězdových mítinků, kde dvojice sbírala nejvyšší příčky, bylo mnoho. Jmenujme Stuttgart, Chantilly, Gijon, Barcelonu, Dauhá, Brusel, Los Angeles, La Baule, Oslo či Paříž.
 
Plemeník Carinjo se narodil v roce 2001 v Německu, jeho otcem je Cascavelle, na straně matky je Landgraf I. Hřebec působí ve francouzském hřebčínu Haras des Coudrettes.  
 
Další z výrazných koňských jmen, která zmizí z výsledkových listin, je Cabrio Van De Heffinck. Jedná se rovněž o holštýnského plemenného hřebce, jehož otcem je Cassini I a matka je po Calato. Narodil se v roce 2002 a posledních devět let s ním závodil Belgičan Olivier Philippaerts. Také tato dvojice se vypracovala na pětihvězdovou úroveň. Reprezentovala mimo jiné Belgii při CSIO, například v Cáchách či Rotterdamu. Na domácí půdě při CSIO Lummen přispěla letos k vítězství Belgičanů v Poháru národů.
 



Štítky: skokyCSIkariéra
reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE