reklama 11D

Čtyři dny veletrhu Fieracavalli objektivem EquiTV

ikonka

Fieracavalli ve Veroně - to je světoznámý veletrh pro všechny milovníky koní a jezdectví. V letošním roce při něm nechyběly kamery EquiTV, a tak se můžete podívat na reportáž, v níž uvidíte také souhrn z večerní show Gala d´Oro…
03.11.2017 10:38  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B

 

REPORTÁŽ Z FIERACAVALLI SLEDUJTE V TOMTO ODKAZU

 

Mezi největší evropské, ale i světové jezdecké události patří Fieracavalli v italské Veroně, která se letos uskutečnila již 119.! Za čtyři dny navštívilo tento veletrh, výstavu a mezinárodní závod v mnoha jezdeckých disciplínách přes 160 tisíc návštěvníků ze 63 zemí světa. Vidět mohli více než 3000 koní zastupujících 60 plemen, kteří byli prezentováni ve více než 200 programových ukázkách či soutěžích. Přímo v areálu muselo být vybudováno zhruba 700 boxů pro ustájení koní, kteří na Fieracavalli strávili více dní. 
 
Ostatně na koně návštěvníci narazili doslova na každém rohu a mnozí před vlastním vystoupením korzovaly uličkami kolem výstavních hal přímo mezi lidmi. Jednotlivé haly byly tematicky rozděleny. Například hala číslo jedna byla zaměřená na jezdeckou turistiku a ty nejmenší jezdce, tedy malé děti. V druhé hale se prezentovala tradiční italská plemena koní a byla zde k vidění řada chovatelských ukázek a přehlídek. Haly číslo 5 a 8 byly vyhrazeny pro mezinárodní parkurové soutěže JUMPING VERONA, stejně jako část haly číslo 7, kde byli ustájeni koně startujících při těchto závodech na úrovni 2 až 5 hvězd. Výstavní prostory v hale 9 byly vyhrazeny pro arabské, iberijské a fríské koně. V desítce pro změnu diváci mohli sledovat přehlídky koní italských chovatelů, a to jak na ruce, tak pod sedlem.
 
Do hal s čísly 11 a 12 pak mířili příznivci westernu, jelikož se zde konaly soutěže v jim zasvěcených disciplínách jako je např. cutting. Tribuny tam byly stejně jako v jiných arénách po většinu času zcela zaplněny. Výstavní centrum nabídlo také na 35 tisících metrech čtverečních expozice a prodejní stánky 750ti společností z celého světa. - Návštěvníky oblíbené byly také jezdecké arény v montovaných halách označených písmeny A až D. V Áčku dostávali příležitost předvést před diváky své jezdecké umění vyznavači všech možných odvětví.
 
Velkou pozornost si tam vysloužila Talent Show, při níž v různých ukázkách soutěžili začínající účinkující. Finalisté soutěže pak měli možnost zúčastnit se po boku největších jezdeckých hvězd závěrečného defilé večerní koňské show Gala d´Oro, která byla ozdobou celé Fieracavalli. 
 
Hlavním hostem této show byl létající Francouz Lorenzo, který pokaždé zcela ohromí diváky svým uměním s koňmi ve volnosti. Je až neuvěřitelné, co se svými svěřenci všechno dokáže. Podobný ohlas měl i Santi Serra Camps, který vystupuje nejen s koňmi, ale i se psy. Skvělá vystoupení předvedla i celá řada dalších u nás více či méně známých jezdeckých hvězd, jako např. Giuseppe Cimarosa nebo Federico Basile. Pojďte se podívat na několik krátkých ukázek bez komentáře…
 
Jednou z vystupujících při Gala d´Oro byla i bývalá královna krásy Gessica Notaro, kterou znetvořil její expřítel poté, co jí chrstl do obličeje kyselinu. Gessia je známou milovnicí koní, a tak s radostí přijala pozvání k účinkování v této show. Při této příležitosti pořadatelé připravili speciální vystoupení. V těch, co znají příběh Gessicy Notaro, jistě zanechalo hluboký dojem.
Ostatně, hluboký dojem zanechal celý 119. ročník Fieracavalli. Pokud jste na této mimořádné jezdecké události doposud nebyli, pak si nenechte ujít příští 120. ročník, který proběhne v termínu od 25. do 28. října 2018.



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE