reklama 11C

Čtvrteční vrchol Jezdeckého festivalu pro Doležala

Krásný a napínavý podvečer připravila při Jezdeckém festivalu všem příchozím divákům desítka jezdců. V Lysé nad Labem se ve čtvrtek 17. března o závěr postarala soutěž stupně S* (125 cm) s finále. Ve vyrovnaných výkonech zvítězil Rudolf Doležal…
17.03.2016 19:51  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Elitní desítka jezdců postoupila ze základního kola hlavní soutěže Zimního Jezdeckého poháru do dílčího finále, kde o pořadí rozhodoval již i čas. Silné složení jezdců a velmi vyrovnané výkony přinesly napínavé okamžiky. Elitní pětice jezdců se dokonce vešla do rozmezí jedné vteřiny. Navrch nakonec měl Rudolf Doležal a Peggy Sue, kteří si dojeli pro vítězství v této soutěži. Ta se započítávala do velké túry Zimního Jezdeckého poháru, kde si vedoucí postavení před páteční finále pojistil Jiří Luža. Ten v sedle svých dvou koní Zento-S a Benito-S dlouho vedl a zdálo se, že jeho výkony nebudou překonány. Nakonec si dojel pro druhou a třetí příčku.
 
Do nejlepší pětky se probojovali ještě Jaroslav Hatla s CaramoucheZ a nejmladší finalistka Denisa Vegrichtová v sedle Violett. Celá elitní pětka dokončila základní kolo i finále bez trestných bodů, a jak již bylo zmíněno, o pořadí rozhodl čas. Parkur od stavitele Zdeňka Krpely nabídl mnoho možností zkrácení a získání pár cenných desetin vteřiny navíc.
 
Během čtvrtečního dne se uskutečnilo celkem pět skokových soutěží. Vedle již zmíněného parkuru stupně S* (125 cm) jezdci bojovali ještě ve dvou túrách – v rámci malé túry se sbíraly body v soutěži L* (115 cm) a do základní túry jezdci bojovali v soutěži Z (100 cm). Oba tyto parkury se jely s následným rozeskakováním. V soutěži L* nakonec nenašla přemožitele předposlední startující Markéta Miková se Zanglií. Naopak v soutěži stupně Z si vedení po celou dobu soutěže udržel Petr Vančura s Horákyní a s náskokem více jak tří vteřin získal první příčku.
 
Během pátečního dne vyvrcholí parkurové soutěženejprve proběhnou finále jednotlivých túr, aby předběžně od 14 hodin začala Grand Prix Czech Equestrian Teamu, dvoukolová soutěž s výškou překážek 130/140 centimetrů. Třetí závodní den však bude mít na programu ještě jednu důležitou položku na programuhistoricky první oficiální soutěž halové všestrannosti v České republice. V nebude chybět olympijský účastník Jaroslav Hatla či juniorská mistryně České republiky z roku 2015 Eliška Orctová. Páteční program začne od 9.00 hodin
 
Aktuální informace naleznete na stránkách pořadatele www.jezdeckyfestival.cz, kde naleznete i odkaz na on-line přenos



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE