reklama 11B

Chuchle uzavře dostihovou sezonu Cenou prezidenta

Dostihová sezona v pražském Conseq Parku Velká Chuchle se chýlí ke konci. Posledním mítinkem na chuchelském závodišti je tradiční Cena prezidenta, přesněji 95. Moser Cena prezidenta republiky. Nově se také pojede o Pohár Josefa Váni.
21.10.2015 09:05  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

www.velka-chuchle.cz

V neděli 25. října bude zakončena dostihová sezóna 2015 v Conseq Parku Velká Chuchle a již nyní lze konstatovat, že se řadí k těm nejúspěšnějším nejen pod pořadatelstvím společnosti TMM (od roku 2002), ale v celé historii centrálního českého dostihového závodiště. Je tedy nanejvýš vhodné zakončit ji slavnostním programem, který vyvrcholí velkolepou novinkou dostihového kalendáře.
 
Tradičním bodem programu bude supervytrvalecká 95. Moser Cena prezidenta republiky (3200 m, 240 tis. Kč), dalšími dostihy pak závěrečné kapitoly pražských seriálů FITMIN CUP pro dvouleté nezvítězivší koně českého chovu, Pohár EŽ Praha překážkových dostihů a Hippospol Cup pro začínající adepty žokejského řemesla – žákovské jezdce, či 9. ročník populární Ceny běloušů CK Martin Tour. Nově program metropolitní sezónní derniéry obohatí Cena pánských obleků Bandi, Cena ČP Cloud a především 1. ročník AGROFERT Velké národní steeplechase o Pohár Josefa Váni (4500 m) s celkovou dotací jeden milión korun!
 
Miliónová klasická steeplechase bude mít hvězdné a mezinárodní, koňské i žokejské obsazení: vítěz Gr.I Gran Corsa Siepi di Merano Fafintadenient, dvojnásobný držitel pardubického Křišťálového poháru Čáriray, vítěz loňského Poháru Josefa Váni z Karlových Varů Gejzir, trojnásobný vítěz z Itálie Mazhilis, německá dvojice Stromberg a Jupiter, švédský host Moss Cloud a v sedlech mj. špičkoví žokejové Jan Faltejsek, Josef Váňa mladší, Marek Stromský či vítěz stockholmských Champion Hurdle Henrik Engblom.
 
V 95. Moser Ceny prezidenta republiky je maximální možný počet čtrnácti koní, které povede obhájce loňské-ho triumfu Aztek, mezi jehož soupeři jsou např. předloňský vítěz St. Leger Always on Sunday, premiantka letošního Oaks Amga River, pětinásobný vítěz nejvyšší kategorie Omnibus, či mezinárodní vítězka Lust.
 
Kromě osmi dostihů čeká na návštěvníky nedělního odpoledne bohatý doprovodný program, který vyvrcholí krátce po 14. hodině, kdy se v cílové rovině – odehraje očekávaný DOSTIH LEGEND: Josef Váňa versus Václav Chaloupka v sedlech chladnokrevných koní! Letos je tomu rovných 20 let, kdy osminásobný a čtyřnásobný vítěz Velké pardubické svedli podobný duel na pardubické dráze a tentokrát se oba legendární žokejové a trenéři v unikátním souboji představí divákům v pražském Conseq Parku.
 
Dále budou připraveny: ukázkový dostih mini koní plemene FALABELLA stáje PRZECHWOZD, vystoupení dívčí hudební skupiny BASIX (AquaBabes 2014), ochutnávku vín Rodinného vinařství BINDER, či prezentaci originálních klobouků EQUA ANDINO. Slavnostní atmosféru a sportovně-společenský význam celého dne zvýrazní vystoupení ÚSTŘEDNÍ HUDBY ARMÁDY ČESKÉ REPUBLIKY, po skončení programu AFTER PARTY.
 
Zdroj: www.velka-chuchle.cz 



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE