reklama 11C

Urbi et Orbi završil v Chuchli sezónní hattrick

Do svého závěrečného měsíce vstoupila letošní metropolitní sezóna v Conseq Parku Velká Chuchle Dostihovým dnem EXPA NAILS, jehož divácky atraktivní program tvořily dva testy nezvítězivších dvouletých a šestice vyrovnaných handicapů...
04.10.2015 17:22  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Ilustrační foto Josef Malinovský
 
Do hlavního bodu programu nastoupilo osm uchazečů, favoritem Ceny G-servis Praha (hdcp II. k., 1800 m) byl spolehlivý šestiletý hnědák Trop (ž. Zatloukal, tr. Jelen, Stáj PěčínJelen, 2,7:1), jenž v cíli stačilna páté místo, nicméně jen délku a půl za vítězem. Tím se díky silnému finálnímu zrychlení nečekaně stal tříletý ryzák Urbi et Orbi (ž. Korečková, tr. Syslová, Jezdecké potřeby Ostrava, 13:1), který poslední starty absolvoval se slušnými výsledky na Moravě a touto výhrou završil, po červnových triumfech v Lysé nad Labem a Slušovicích, sezónní i kariérní hattrick. O půl délky druhá skončila nedávná vítězka z Drážďan Nee l’Amour (Hlubučková, tr. Hlavatý, Stall Negra, 7,8:1), rozdíly krků pak v těsném doběhu dělily třetí Rabbit Emperor (ž. Laube, tr. Juránek, Rabbit Trhový Štěpánov, 10:1) a čtvrtého Charles Quatrieme (ž. Šafář, tr. Záhorová, DS Dolní Moravice, 3,3:1). Vítězná žokejka Vendula Korečková si 107. vyhraným dostihem v kariéře upevnila pátou pozici v historické tabulce českých žen v sedle
 

Další dění:

Velmi překvapivou vítězku měla hned úvodní Cena společnosti Pražské vodovody a kanalizace (EBF III. k., 1800 m) pro nezvítězivší dvouleté, v níž se s kurzem 25:1 po boji prosadila hnědka Lorie (ž. Janáčková-Koplíková, tr. P. Váňová, Bejana), jež v prvních dvou životních startech skončila osmá a jedenáctá.
 
Následná Cena Expa Nails (Cena Klubu Fitmin, III. k., 1600 m) pro nezvítězivší dvouleté české rodáky představila několik majitelů kvalitních tuzemských původů a právě nositelka jednoho z nich, dcera vítězky Oaks 2009 Rabbit Zamindar Zamiranda (Demo, tr. Juránek, Rabbit Trhový Štěpánov, 7,8:1) dokázala při celoživotním debutu lehce zvítězit.
 
V prvním z půltuctu handicapů pátý kariérní triumf vybojovala sedmiletá hnědka Allanis (tr. Zobal, Luka-Vedral, 5,5:1) a jejímu jezdci Ondřeji Velkovi po Ceně společnosti D & Z vodovody a kanalizace (hdcp IV. k., 1600 m) chybějíjen poslední tři výhry ke zisku rovinového žokejského titulu.
 
Prvním vítězným hřebcem v rámci dne se stal jediný tříletý aktér Ceny Hotelu Relax (hdcp IV. k., 1200 m) Monte Christo (CK Martin Tour, 4:1), kterého k premiérovému plnému zásahu kariéry dovedl jeho trenér, žokej Jiří Chaloupka.
 
V další sprinterské položce programu se po dvou letech dočkal páté životní výhry spolufavorizovaný šestiletý bílý valach Hyacint (Hlubučková, tr. Seménka, Team, 3:1), který v koncovce Ceny společnosti KomTes Chrudm (hdcp III. k., 1200 m) jistě uhájil výhru stylem start-cíl.
 
Čtvrtý plný zásah kariéry pak v Ceně EPLcond by Komunální technika (hdcp V. k., 1800 m) zaznamenala sedmiletá ryzka Stáje KUFR Sun for Life (tr. Drlík, 5:1), její jezdkyně Gabriela Zívalová dosáhla druhého životního vítězství, přičemž toho premiérového dosáhla před rokem v sedle stejné klisny.
 
Přívlastku nezvítězivší se v závěrečné Ceně KSF by IDS Praha (hdcp III. k., 2400 m) zbavila čtyřletá Izynka (6:1), kterou pro jejího trenéra, majitele a chovatele v jedné osobě Pavla Vrbu odjel dvojnásobný a úřadující žokej-šampión, suverénní i v letošním žebříčku Bauyržan Murzabajev.



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE