reklama 11A

Sedm túr na čtyřech kolbištích při CSI3* Šamorín

Netrpělivě očekávaná událost CSI3* Šamorín vypukne již 30. července. Díky soutěži družstev, která je přímou kvalifikací na OH 2016 se dá počítat s tím, že do nedalekého slovenského areálu zamíří mnoho českých fanoušků. Co je čeká?
29.07.2015 11:31  |  Rubrika:   |   FANCLUB
reklama 12C

Elements Resort v Šamoríně hostí výjimečnou událost - přímý kvalifikčaní závod družstev na OH 2016 

V první řadě přitahuje největší pozornost týmové klání, které se koná až v poslední den závodů, tedy v neděli 2. srpna. Mezinárodní jezdecká federace FEI přidělila slovenskému Šamorínu zcela mimořádnou soutěž družstev, která se jinak při závodech formátu CSI nevypisuje. Nejlépe umístěný národní tým, který spadá do olympijské kvalifikační skupiny C tak získá automatický postup na olympijské hry 2016 do Ria de Janeira! To pochopitelně přilákalo jezdce z mnoha zemí náležících k této skupině. A co je nejdůležitější…?! Do skupiny C patří také Česká republika, a s ohledem na zdařilé starty národního družstva v pohárových soutěžích v roce 2015 před sebou česká reprezentace ve složení Emma Augier de Moussac, Aleš Opatrný, Zuzana Zelinková a Ondřej Zvára šanci dosáhnout na historický úspěch a kvalifikovat družstvo na OH 2016. V cestě jim budou stát, kromě dvou náročných parkurů stavitele Frédérica Cottiera s překážkami do 160 cm, také soupeři ze zemí skupiny C. Mnoho reprezentačních kádrů se této příležitosti také ujalo. Z členských zemí skupiny C přijede, mimo zmiňovaný český tým také Ázerbájdžán, Bulharsko, Chorvatsko, Izrael, Maďarsko, Polsko, Rumunsko, Rusko, Řecko, Slovinsko, Srbsko, Turecko, Ukrajina a samozřejmě nemůžeme opomenout domácí Slovensko
 
Závody však začínají již ve čtvrtek 30. července a nedělí 2. srpna vrcholí. Přinesou bohatou škálu soutěží i pro jezdce, kteří na tak vysoké cíle jako jsou OH, nepomýšlí. 
 
Vypsaná je série soutěží pro mladé koně 5-6leté a 7leté. Dvě nejmladší kategorie skáčou od čtvrtka do soboty na překážkách, které v posledním kole dosáhnou výšky 120/130cm. Sedmiletí zahajují až v pátek a jejich túra končí v neděli 2. srpna dopoledne stopětatřicítkou. Parkury nižší ne však nízké obtížnosti mají před sebou jezdci nahlášení do Amateur Tour a Bronze Tour. Stejně jako všechny ostatní túry, i tyto obsahují tři soutěže. Amatéři začínají 30. července na 115 cm a finišují v neděli 2. srpna na překážkách o pět centimetrů vyšších. Bronzová túra je přesně o dva stupně obtížnější, začíná v pátek a končí v poslední den závodů.
 
Po první tři dny závodů probíhá také Silver a Gold Tour. Obě vrcholí v sobotu 1. srpna na překážkách do 130 respektive 140 cm. Velmi těžké kurzy už se dají očekávat při Platinum Tour. Série tří soutěží končí finále, které se koná v sobotu 30. července a jezdci budou závodit na překážkách do 145cm. Diamond Tour má jíž zcela vrcholnou sportovní úroveň. Zahajuje první den mítinku, a jejím závěrem je samotná Grand Prix. Klasická soutěž s překážkami do 160 cm se koná v neděli od 12.30 v Respect Areně. 
 
Po ní už následuje v úvodu zmíněná kvalifikace družstev na olympijské hry, která propukne na hlavním stadionu (Main Stadium) v neděli 2. srpna od 15.30 hodin. 
 
Soutěže celkem sedmi túr se budou střídat na čtyřech kolbištích, která nesou názvy Octagon Stadium, Farrier´s Arena, Respect Arena a Main Stadium. Pro snazší orientaci si stáhněte časový plán a rozdělení soutěží do arén v PDF formátu ZDE
 
Odkaz na web pořadatele najdete ZDE
 
Výsledky najdete také v záznamu závodů – viz. odkaz níže



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE