reklama 11C

České snažení na ME a MS 2017 ve vytrvalosti

V letošním roce se mistrovství Evropy v Bruselu v disciplíně vytrvalost účastnilo dne 17. srpna celkem 68 koní z 20 zemí. V jednotlivcích čekala na účastníky náročná trasa 160 kilometrů dlouhá a z Čechů dokončil nejlépe Petr Jadlovský…
20.08.2017 21:58  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Český reprezentant Petr Jadlovský sedlal v této náročné zkoušce svého koně Naomi Dakota a každým kolem si vylepšoval své průběžné umístění. Nakonec dokončil v čase 10:58:12, což stačilo v silné konkurenci na pěkné 30. místo ve výsledkové listině. Naomi Dakota ve věku patnácti let byla zároveň nejstarším koněm v tomto závodě. Petr Jadlovský si polepšil oproti poslednímu mistrovství Evropy, které se konalo v roce 2015 v Šamoríně. Tehdy skončil s koněm Sioux Dakota o tři příčky níže.

Trojice dam Lucie Škábová s koněm Sahar, Lucie Kubíková s Matyasem i Tereza Kopecká s Tuzemcem 13 bohužel tuto mistrovskou soutěž nedokončila. Tereza Kopecká byla přitom po prvním kole na výborném desátém místě. V týmech to pak pro Českou republiku znamenalo konec nadějí. Nicméně výborné patnácté místo v jednotlivcích vybojovala jediná slovenská zástupkyně Miriam Malá a Spirit.

Pro vítězství si mezi jednotlivci suverénně dojela německá dvojice Sabrina Arnold a Tarzibus. Dvojice dosáhla na zlato stylem start-cíl a od první chvíle se ujala vedení. Jezdkyně dokázala s tímto koněm zajet velmi rychle poslední kolo, a to s průměrnou rychlostí 24,782 km/hod, přičemž z celého závodu měla 22,531 km/hod. V původu tohoto koně můžeme najít většinu krve ruských arabů. Pro koně to je již letošní třetí vítězství na trase 160 kilometrů.

V týmech se z vítězství radovalo Španělsko, které tak získalo již čtvrté týmové zlato na mistrovství Evropy.

V mistrovství světa mladých koní, které se konalo o dva dny později, se z pěkné desáté pozice radovala klisna Karisa v sedle s Petrem Jadlovským. Pro toto umístění si dojeli mezi sedmiletými. Na koně čekala trasa 120 kilometrů dlouhá, která byla rozdělena do čtyř kol. Česká dvojice dokončila v čase 8:15:42. Mnoho koní však mělo problémy tuto trasu dokončit.

Výsledky naleznete ZDE.

Zdroj: http://www.i-endurance.cz/news




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE