reklama 11C

Cenu Masise ovládla potřetí za sebou klisna

V neděli 13. srpna se na dostihovém závodišti v Karlových Varech odehrála tradiční zkouška výkonnosti dvouletých koní Cena Masise - Pohár Grandhotelu Pupp. Podrobnosti k průběhu dostihového dne a fotogalerii najdete v příspěvku Marcely Kozové...
14.08.2017 08:41  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Fotogalerie: Marcela Kozová

Tradiční CENA MASISE - POHÁR GRANDHOTELU PUPP za podpory CHARVÁT Group s.r.o., první důležitá zkouška výkonnosti dvouletých koní, v neděli psala své další pokračování. Většina koní v ní úspěšných ve svých výborných výkonech pokračuje i v následných klasických testech. Můžeme se tedy těšit, jak si ti nejlépe umístění příští rok povedou jako tříletí. 
 
Především ryzka Love Connection, která hlavní bod předposledního dostihového dne na druhém nejstarším českém závodišti Hipodrom Holoubek s.r.o. při svém třetím životním startu s jistotou jedné a čtvrt délky ovládla. Krátce po startu se usadila na čele 1.200m dlouhého dostihu, sledována dvojicí preferovaných soupeřů Priscillou a Quinterem. A v takovém pořadí proběhli dostihoví junioři v čase 1:15,26min také cílem. Jiří Chaloupka v Ceně Masise naposledy triumfoval v sedle klisny Toinette při ojedinělém současném doběhu se soupeřem Mysterrem. Zároveň ziskem třetího plného zásahu vyrovnal dřívější rekord v počtu prvenství, který držel Martin Srnec. Loňský žokejský šampión Jan Rája sedlal koně s vysokými šancemi a na dotaci dosáhl. S Dylankou obsadil 4. místo. Poslední dotovaná příčka patřila debutujícímu hnědákovi Let Fire. Poslední dvě místa zbyla podle očekávání na prvně startovavšího Saula a Oriental Gloryho. Ten navíc musel likvidovat manko tří délek, o které v okamžiku startu zaostal za polem.
 
Druhý vrcholem odpoledne byla Cena společnosti CHARVÁT Group s.r.o. (II.kat., 2.400m). Roli favorita splnil sedmiletý veterán Fernando. Druhé místo ze zdejší Letní ceny klisen zopakovala neustále lepšící se Santa Padrona. Očekávání splnil třetím místem Kerabush a účastník letošního Českého derby Fighting Lips bral dotace za čtvrté místo. Tabulový doběhl uzavřel Mystic Golfer, na této distanci a v této kategorii ve Varech vítězný v dubnu.
 
Další začínající plnokrevní dorostenci, převážně debutanti, se sešli také v mílové Ceně EBF. A měli navrch i v cíli. V cílové rovince vše nasvědčovalo tomu, že zkušenosti startu v nohách přijdou vhod jak Kominikovi, tak tempo udávajícímu San Cristobalovi, podél bariéry ovšem zaútočil bělouš Res Judicata a o půl délky odrazil útok Kihnua. Za třetím Kominikem doběhl další debutant Laverno.
 
Převážná většina nedělních dostihů se odehrála ve znamení pohledných a těsných doběhů. Jan Rája je jediným jezdcem, který si z lázní odváží dvě vítězství. 
 

Výsledky:

 
Cena spol. KARLOVARSKÁ KORUNNÍ (IV.kat.,1.600m): Fur Coat (žk.L.Fialová) – Finále (ž.J.Rája) – Herbebois (ž.M.Havelková)
Cena EBF (III.kat.,1.600m): Res Judicata (ž.M.Havelková) – Kihnu (ž.V.Korečková) – Kominik (ž.J.Rája)
Cena NADACE MĚSTA KARLOVY VARY (III.kat.,2.000m): Polish Pearl (ž.J.Šafář) – Dang Gia (B.Ferhanov) – Hasan (ž.J.Rája)
Cena MASISE - Pohár Grandhotelu PUPP za podpory Charvát Group s.r.o. (I.kat.,1.200m): Love Connection (ž.J.Chaloupka) – Priscilla (ž.P.Foret) – Quintero (ž.J.Verner)
Cena spol. CHARVÁT GROUP s.r.o. (II.kat.,2.400m):Fernando (ž.J.Rája) – Santa Padrona (ž.P.Foret) – Kerabush (M.Hrouda)
Cena spol. MAENTIVA GALOPP s.r.o. (III.kat.,1.400m): Tanitschka (am.T.Grbavčicová) – Stormico (J.Andrésová) – Monte Christo (M.Hrouda)
Cena spol. Karel HOLOUBEK TRADE GROUP (V.kat.,1.400m): Turengo (ž.J.Rája) – Sorahho (ž.K.Hlubučková) – Calistmen (am.T.Grbavčicová)
 
 
Text: Marcela Kozová



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE