reklama 11D

CSI5* Mechelen otevřela soutěž Sires of the World

Závody Světového poháru v parkurovém skákání CSI5*-W, které začaly v úterý 27. prosince v belgickém Mechelenu, otevřela soutěž určená pro hřebce a podporovaná hřebčínem Zangersheide. Ta nese název Sires of the World.
28.12.2016 10:12  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Lorenzo de Luca a ryzák Halifax van het Kuizebos. Foto: archiv Jezdci.cz

Pětihvězdová kategorie CSI odstartovala v Mechelenu v úterý 27. prosince dvěma večerními soutěžemi
 
Na překážkách do 145 cm se potkali plemenní hřebci v soutěži Sires of the World. Ta je podporovaná hřebčínem Zangersheide
 
Celkem osm dvojic se po čistém základním kole dostalo do rozeskakování, v kterém se nejlépe dařilo italskému jezdci Lorenzovi de Luca v sedle devítiletého belgického hřebce Halifax van het Kluizebos (po Hearthbreaker). Druhé místo získal domácí Jerome Guery na Alicante, což je jedenáctiletý holštýnský bělouš po Casallovi. Třetí příčku obsadil rovněž belgický jezdec Koen Vereecke s mladým osmiletým hřebcem Woutland Imagine (BWP po Darco).
 
V pozdních večerních hodinách se odehrála soutěž Masters, která se po základním kole jede na maximálně pět rozeskakování, překážky v základní části mají maximálně do 150 cm, postupně se výška zvyšuje. V každém rozeskakování po vjezdu na kolbiště si jezdec vybere jednu překážku, která bude zvýšená. První shození vyřazuje
 
V této speciální soutěži vyhrála americká jezdkyně Lauren Haugh s koněm Waterford, druhé místo získal Belgičan Nicola Philippaerts na Chilli Willi a třetí byl jeho bratr Olivier Philippaerts na Forever D Arco Ter Linden.
 

Výsledky z CSI5* v Mechelenu najdete ZDE




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE