reklama 11B

ČJF hospodaří s provizorním rozpočtem pro rok 2018

ikonka

Rada ČJF na konci ledna schválila provizorní rozpočet pro rok 2018, který bude vyvěšen na webu ČJF. Po obdržení rozhodnutí o přidělených dotacích od MŠMT pro rok 2018 bude rozpočet dle možností upraven. Kde jsou plánovány úspory, a kde investice?
19.02.2018 06:38  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
Ilustrační foto Kateřina Návojová
 
Jak je uvedeno v publikovaném zápisu z lednového jednání Rady ČJF, viceprezident pro ekonomiku Ladislav Dub seznámil přítomné členy Rady ČJF s podkladovými materiály – požadavky na rozpočet 2018 – a to sumárně za návrhy v OPP, požadavky běžných rozpočtů oblastí, centrály a komisí disciplín. Konstatoval dramatický převis požadavků ve vztahu k předpokládanému objemu příjmu včetně očekávaných dotací. 
 
K návrhu rozpočtu byl navržen následující postup: schválit rozpočtové provizorium do doby potvrzení výše dotací pro rok 2018, nezahrnout do rozpočtu rezervy oblastí, nezahrnout fixní část OPP, snížit výdajovou část rozpočtu – v položkách mzdy sekretariátu, Světové jezdecké hry (WEG), příspěvky na nové seriály, soustředění všestrannosti, spřežení. – Těmito opatřeními bylo dosaženo návrhu vyrovnaného provizorního rozpočtu. 
 
Pro rozpočet oblastí tedy platí následující: příjmová část rozpočtu tvoří příjem z licencí ve výši rozpočtu na rok 2017, dále je rozpočtováno 25 % z objemu dle předcházejícího bodu, budou zachovány rezervy oblastí, náklady na mzdy OS jsou pro rok 2018 součástí centrálního rozpočtu. 
 
Rada rozhodla o akceptaci vyrovnaného provizorního rozpočtu včetně rozpočtu oblastí dle výše uvedených zásad.
 
Předpokladem je znovuotevření provizorního rozpočtu na konci I.Q 2018 dle vývoje dotací z MŠMT. Z tohoto pohledu je žádoucí, aby projekty realizované v kompetenci OV byly i nadále administrovány ve formátu OPP.
 
Rada schválila investice na rok 2018 v následujícím členění: IT vybavení (NB, PC, tiskárny atd.) ve výši 250 tisíc Kč, kancelářské vybavení ve výši 200 tisíc Kč, Jezdecký informační systém (JIS) 605 tisíc Kč.
 
Zdroj: www.cjf.cz (zápis z jednání Rady ČJF, zpravodaj ČJF)



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE