reklama 11C

ČJF ocenila nejlepší jezdce a koně roku 2017

ikonka

V sobotu 27. ledna proběhl v pražském Národním domě na Vinohradech galavečer České jezdecké federace, během kterého byli mimo jiné vyhlášeni nejúspěšnější jezdci a koně ve všech disciplínách, které tento sportovní svaz zastřešuje.
28.01.2018 00:49  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Zaplněný Majakovského sál tak sledoval, jak si pro trofeje přišli jezdci různých věkových kategorií, kteří v roce 2017 závodili ve vytrvalosti, reiningu, voltiži, spřežení, všestrannosti, drezuře a v parkurovém skákání. Stranou nezůstali ani koně, protože ti jsou nedílnou součástí všech sportovních výkonů a úspěchů. 
 
Ve vytrvalosti byla vyhlášena seniorskou jezdkyní roku účastnice mistrovství Evropy v Bruselu Lucie Škábová. Klisna Sahar, s níž Lucie Škábová závodí, získala navíc titul koně roku. V jediné westernové disciplíně spadající pod ČJF reiningu se z trofeje v seniorské kategorii radoval dlouholetý reprezentant a mistr České republiky Lukáš Brůček. Jeho hřebec Top Sail Pop byl nejúspěšnějším koněm uplynulé sezony. Řadu úspěchů sklidila na národním i mezinárodním poli voltižní skupina z Jezdeckého klubu voltiž Albertovec, a tak si její cvičenci převzali cenu pro skupinu roku 2017. Ve vozatajských kategoriích, jež se vyhodnocovaly z Českého poháru spřežení, si pro ceny přišli Erik Zuvač za soutěže dvojspřeží pony, úřadující mistr České republiky Jaroslav Petřek v jednospřeží, rovněž zlatý z republikového mistrovství Josef Drábek ve dvojspřeží a Jaroslav Juráň mladší, který také získal nejcennější kov na MČR čtyřspřeží.
 
Miloslav Příhoda byl vyhlášen mezi seniory nejúspěšnějším jezdcem všestrannosti, jež se řadí mezi trojici olympijských jezdeckých disciplín. V roce 2017 Příhoda absolvoval mistrovství Evropy ve Strzegomi a obhájil vítězství na republikovém šampionátu. Koněm roku se stal bělouš Bonus 1, jehož sedlá Eliška Orctová, držitelka titulu jezdkyně roku ve skupině mladých jezdců. Drezurní kategorii seniorů ovládla Tereza Hábová, jež má mistrovský titul v malé rundě a jako kůň roku byl oceněn Xangai, jehož znají diváci pod vedením Pavly Rubíčkové převážně z evropských mezinárodních závodů. Parkurovým jezdcem roku se stal dlouhodobě nejúspěšnější matador reprezentace Aleš Opatrný. Ten potěšil své fanoušky mimo jiné vítězstvím v loňské Grand Prix Světového poháru při CSI3* Olomouc. Jeho stájová kolegyně z Czech Equestrian Teamu Anna Kellnerová získala titul jezdkyně roku v kategorii mladých jezdců, a to zejména díky řadě výborných výsledků v rámci Global Champions Tour. Hřebec Cento Lano, který je se svým jezdcem Ondřejem Zvárou jedním z pilířů parkurové reprezentace, byl vyhlášen nejlepším koněm v této disciplíně. Z jeho mnoha výborných výsledků jmenujme čtvrté místo v Grand Prix i v Poháru národů na CSIO5* v polských Sopotech či vítězství v Grand Prix v Jakubowicích (POL). 
 
Ocenění bylo uděleno také Ing. Antonii Pellarové, která pracovala pro Českou jezdeckou federaci na postu generálního sekretáře řadu let a stála u porevolučního přerodu Českého jezdeckého svazu právě na federaci, tak jak jí známe dnes. V Národním domě na Vinohradech převzala z rukou prezidentky ČJF Ing. Olgy Plaché Cenu prezidenta České jezdecké federace za mimořádný přínos pro rozvoj jezdeckého sportu v ČR. 
 
Zkrácený záznam z průběhu galavečera České jezdecké federace odvysílá Česká televize na sportovním kanálu ČT Sport v neděli 4. února od 13.30 hodin a následně ještě ve dvou reprízách během středy 7. února.
 
Seznam oceněných sportovců a koní ve všech disciplínách a kategoriích:
 

VYTRVALOST

Jezdec roku v kategorii juniorů - Táňa Terberová 
Jezdec roku v kategorii seniorů - Lucie Škábová 
Kůň roku - Sahar
Dvojice roku - Petr Jadlovský a Rachel 4
 

REINING

Jezdec roku v kategorii mládeže - Radka Paverová
Jezdec roku v kategorii amatérů - Markéta Šteyerová 
Jezdec roku v kategorii juniorů - Jonáš Bujnoch 
Jezdec roku v kategorii seniorů - Lukáš Brůček 
Kůň roku - Top Sail Pop 
 

VOLTIŽ

Jezdec roku v paravoltiži - Štěpán Švarc 
Jezdec roku v kategorii dětí - Tereza Czyžová 
Jezdec roku v kategorii juniorů - Vanesa Krištofová
Dvojice roku - Denisa Králíková a Kristýna Rejnková 
Skupina roku - JK Voltiž Albertovec
 

SPŘEŽENÍ

Jezdec roku v kategorii dvojspřeží pony - Erik Zuvač 
Jezdec roku v kategorii jednospřeží - Jaroslav Petřek 
Jezdec roku v kategorii dvojspřeží - Josef Drábek 
Jezdec roku v kategorii čtyřspřeží - Jaroslav Juráň ml. 
 

VŠESTRANNOST

Jezdec roku v kategorii pony - Barbora Vaňková 
Jezdec roku v kategorii dětí - Adéla Zemanová 
Jezdec roku v kategorii juniorů - Vladimíra Pechanová 
Jezdec roku v kategorii mladých jezdců - Eliška Orctová 
Jezdec roku v kategorii seniorů - Miloslav Příhoda 
Kůň roku - Bonus 1 
 

DREZURA

Jezdec roku v paradrezuře – Anastasja Vištalová 
Jezdec roku v kategorii pony - Julie Sekaninová 
Jezdec roku v kategorii dětí - Eliška Skřivanová 
Jezdec roku v kategorii mladších juniorů - Eva Vavříková
Jezdec roku v kategorii starších juniorů - Alexandra Hanáčková 
Jezdec roku v kategorii mladých jezdců - Anežka Zajícová 
Jezdec roku v kategorii seniorů - Tereza Hábová  
Kůň roku - Xangai 
 

SKOKY

Jezdec roku v kategorii pony - Viktor Skutecký 
Jezdec roku v kategorii dětí - Tereza Svobodová 
Jezdec roku v kategorii mladších juniorů - Sára Vingrálková 
Jezdec roku v kategorii starších juniorů - Anna Heldová 
Jezdec roku v kategorii mladých jezdců - Anna Kellnerová 
Jezdec roku v kategorii seniorů - Aleš Opatrný 
Kůň roku - Cento Lano 



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE