reklama 11A

Výkonný výbor ČJF prochází personálními změnami

ikonka

Výkonný výbor České jezdecké federace se za poslední rok potýká s častými personálními změnami. Ze svých funkcí nedávno odstoupili 3 ze 7 členů: Martin Blažek, Gabriela Valeriánová a Ladislav Dub. Ten odstoupil 31. 1. po znovuzvolení Martina Blažka…
02.02.2018 15:43  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Ladislav Dub byl v pozici viceprezidenta ČJF pro ekonomiku pouze půl roku. Rada ČJF jej do funkce zvolila 27. června 2017 namísto Ing. Evy Pařenicové, která odstoupila k 30. dubnu a její mandát skončil 30. června. Ladislava Duba redakce Jezdci.cz požádala, zda by mohl uvést důvod, proč se rozhodl nepokračovat v činnosti ve VV ČJF. 
 
„Rozhodl jsem se tak na základě zvážení a vyhodnocení situace týkající se komunikace a důvěry ve výboru mezi jednotlivými členy. Dospěl jsem k závěru, že se již nechci účastnit jednání a spolurozhodování v tomto orgánu. Odstupuji proto s platností k 31. březnu 2018, tedy po uplynutí dvouměsíční lhůty,“ uvedl Ladislav Dub a nepřímo na náš dotaz potvrdil, že jeho rozhodnutí souvisí se znovuzvolením Martina Blažka do Výkonného výboru, což učinila Rada ČJF ve stejný den.
 
Martin Blažek původně navrhl své odstoupení z funkce na zasedání v polovině listopadu. Tehdy Rada ČJF řešila mj. téma přečerpáno rozpočtu na Jezdecký informační systém ČJF (JIS), a to ve výši více jak 1,5 milionu korun. Martin Blažek tehdy přijal osobní odpovědnost za překročení rozpočtu a navrhl své odstoupení z funkce. S ohledem na nutnost dokončení prací na JIS nebyl jeho návrh na rezignaci přijat. – Dle publikovaného zápisu z Rady ČJF vyplynula nutnost analyzovat celý projekt na základě zadaných a fakturovaných prací a přípravy srovnání oproti původnímu zadání dle výběrového řízení, prací do konce roku a plán na rok 2018. Někteří členové Rady vyjádřili spokojenost s průběhem zavedení a fungováním systému JIS, který je všeobecně pozitivně přijímán, jak členy, jezdeckou veřejností, pořadateli i tiskem. Zároveň ocenili práci, kterou na projektu Martin Blažek odvedl. Severomoravská oblast ČJF však přitom upozornila na skutečnost, že přes výši vynaložených nákladů zavedením systému JIS nedošlo ke slibovanému snížení administrativní zátěže sekretáře oblasti, naopak došlo ke zvýšení pracnosti a oblast řeší zvýšení platu oblastního sekretáře… - Nic méně, členové Rady ČJF ještě při listopadovém zasedání přijali usnesení, že: „Rada ČJF schvaluje navýšení rozpočtu roku 2017 pro investici do software JIS, a to ve výši 1,581 tis. Kč a zároveň ukládá VV ČJF vypracování metodiky pro kontrolu řádného plnění rozpočtu, a to do 31. 3. 2018.“ 
 
Martin Blažek se přesto rozhodl trvat na tom, aby mu Rada ČJF pro jeho další činnost ve Výkonném výboru vyslovila důvěru. Proto ke konci listopadu oficiálně odstoupil ze své funkce a Rada musela do konce ledna rozhodnout o jeho případném znovuzvolení, event. vybrat jiného vhodného kandidáta.
 
Na dalším zasedání Rady ČJF v polovině prosince navrhlo na „uvolněné místo“ hned pět oblastí opět Martina Blažka (Jihočeská, Pražská, Severočeská, Středočeská a Zlínská). Členka VV ČJF Ing. Gabriela Valeriánová navrhla ke zvážení oblastem, aby vzhledem k potřebě tvorby marketingového plánu a hledání partnerů pro ČJF byl novým kooptovaným členem VV odborník na marketing. Současně navrhla, aby rozvoj IT kvůli složitosti problematiky měla na starosti IT komise, nikoli jeden člen VV. 
 
Samotná volba proběhla na následujícím zasedání Rady ČJF ve středu 31. ledna 2018 a dle nepotvrzených informací 8 zástupců oblastí zvolilo do funkce zpět Martina Blažka, který tak zůstává nadále členem Výkonného výboru ČJF. Jak na dotaz redakce Jezdci.cz potvrdil, pokud by Radou nebyl znovu zvolen a nedostal by tak důvěru pro další činnost v rámci orgánů České jezdecké federace, nepokračoval by ani v práci na dokončení a dalším rozvoji JISu.
 
Česká jezdecká federace ovšem nebude nyní hledat pouze náhradu za viceprezidenta pro ekonomiku Ladislava Duba, ale také za další členku Výkonného výboru Ing. Gabrielu Valeriánovou. Ta odstoupila ke 4. lednu, a tudíž o jejím nástupci by mělo být rozhodnuto do začátku března, kdy jí skončí mandát. 
 
Gabriela Valeriánová odstoupila z rodinných důvodů. „Důvodem je operace srdce mého muže, která byla v prosinci potvrzena na březnový termín poté, co se jeho stav zhoršil. V současnosti věnuji práci pro ČJF v průměru ke stovce hodin měsíčně, což by bez jeho každodenní obrovské pomoci a podpory kolegů v práci nebylo vůbec myslitelné. Bylo by ode mne nezodpovědné zůstat ve funkci, kterou nejpozději od března nebudu moci vykonávat bez značného omezení. Proto jsem se po dohodě s mužem rozhodla odstoupit nyní, kdy dvouměsíční lhůta vyprší před jeho nástupem na operaci. Samozřejmě rozdělané věci dokončím a řádně předám,“ sdělila ve svém oficiálním stanovisku Gabriela Valeriánová.
 
Dodejme, že Ing. Gabriela Valeriánová a Martin Blažek začali působit ve Výkonném výboru ČJF v lednu 2017. Zvolila je tehdy Rada ČJF v souladu s článkem 20.1 Stanov schválených 16. listopadu 2016. Do té doby měl VV ČJF pouze pět členů.



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE