reklama 11C

Baraldi zahájil ME YR ve Francii čistým parkurem

ikonka

Ve dnech 9. – 15. července se ve Fontainebleau ve Francii koná mistrovství Evropy dětí, juniorů a mladých jezdců ve třech disciplínách. První parkurové kolo čekalo děti hned v úvodní den šampionátu, v úterý se zapojili mladí jezdci.
10.07.2018 14:10  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
Děti odstartovaly šampionát již v pondělí 9. července, kdy se z českých želízek v ohni dařilo nejvíce Anně Helebrantové. Dalšími, kdo okusil kolbiště ve Fontainebleau, byli mladí jezdci, kteří přišli ke slovu v úterý dopoledne.
 
Česká republika má ve Francii pouze jednoho jezdce v této soutěži, a to Alexandra Baraldiho. Ten si v sedle valacha Elamé poradil s překážkami do 145 cm bez shození. Parkur byl hodnocený jako honební, případné trestné body se tak účastníkům přičítaly k dosaženému času. Česká dvojice projela cílem v čase 84,68 sekund, což stačilo na pozici přibližně v polovině více než osmdesátičlenného startovního pole.
 
Nejlepší výkon podal belgický jezdec Gilles Tomas s hřebcem Conarem, který dojel bez chyb v čase 70,77 sekundy. Také druhé místo bral Belgičan, a to Dieter Vermeiren s Kingston Town 111 Z, třetí skončil Brit Harry Charles na Vivaldi du Dom.
 
V úterý 10. července od 14.00 pokračují děti další soutěží, junioři přijdou ke slovu až ve středu.
 
Současně s českými skokany budou závodit na ME také mladí jezdci v drezuře a všestrannosti. Ty jejich první vystoupení teprve čeká.
 

Výsledky z ME najdete v tomto odkazu 




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE