reklama 11A

Bezchybná Helebrantová na ME Fontainebleau 2018

ikonka

Během pondělního dne 9. července se ve francouzském Fontainebleau uskutečnilo při mistrovství Evropy první kolo skokové soutěže pro děti. Z pětičlenné české ekipy se nejvíce dařilo Anně Helebrantové, která na parkuru nechybovala…
09.07.2018 15:31  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

První kolo mistrovství Evropy dětí ve skákání se jelo na parkuru 125 centimetrů vysokém. Nejlepší český výkon podala Anna Helebrantová, která v sedle koně Epo van de Achterhoek Z nechybovala. Bohužel si připsala na konto jeden trestný bod za překročený čas, který nestihla jen velmi těsně. V konkurenci více jak 90 dvojic obsadila první den pěkné 24. místo.

Velice dobré výkony podaly i další tři Češky. Valentýna Kuková s klisnou Philadelphia pouze jedenkrát chybovala a poměrně rychlá jízda jí vynesla 32. pozici. Česká dvojice předváděla velice dobrou jízdu, jediné shození bohužel přišlo na poslední překážce kurzu.

Čtyři trestné body za jednu chybu si připsala i Mariana Michlíčková, která na evropském šampionátu startuje s Idee van de Achterhoek. Třetí jedno-chybový výsledek zapsala také Petra Pařenicová. Tato česká reprezentantka sedlá klisnu Calleda. O něco méně se první kolo vydařilo Štěpánu Filipovi, který v sedle Cascara inkasoval celkem 13 trestných bodů.

První kolo skokové soutěže se jelo nejen v rámci jednotlivců, ale také jako první kvalifikace týmové soutěže. České družstvo je s devíti trestnými body na desáté pozici, což je přesně v polovině. V rámci soutěže družstev se totiž prezentuje celkem 20 týmů.

Další soutěže pokračují v úterý. Během pondělka se ještě uskutečnila drezurní přejímka koní, kterou prošli oba dva čeští koně bez problémů. Dále měli drezurní i skokoví jezdci možnost seznámit se s prostředím. Více soutěží nás tak čeká od úterního dne.

 

Na stránky pořadatele se dostanete ZDE. Startovní a výsledkové listiny budou dostupné TADY

Foto: Lenka Sekaninová a Jana Ščígelová




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE