reklama 11D

Anky bude soutěžit na ME v Cáchách v reiningu

Špičková nizozemská jezdkyně Anky van Grunsven se chystá závodit na mistrovství Evropy, které dnes, tedy 11. srpna začíná v Cáchách. Na tom by nebylo nic zvláštního, nicméně drezurní olympijská vítězka nastoupí do soutěží v reiningu.
11.08.2015 10:50  |  Rubrika: Sport  |  FANCLUB  |  APLIKACE
reklama 12A

Ilustrační foto: archiv Jezdci.cz

V historii startovala Anky van Grunsven v reiningovém týmu Nizozemípři světových jezdeckých hrách v roce 2010 v Kentucky. Nyní se drezurní hvězda a držitelka dvou zlatých medailí z MS a zlaté medaile z OH zúčastní evropského šampionátu v Cáchách. Spolu s Jurgenem Poulsem, Olivierem van den Bergem, Rieky Younge bude součástí reiningového družstva Nizozemí. Po velmi úspěšné kariéře drezurní jezdkyně zkouší Anky svůj talent také v jiné disciplíně.
 
V reiningu závodí úspěšněod roku 2009. Sedmačtyřicetiletá jezdkyně soutěžila v minulosti na CHIO v Cáchách, v roce 2004 vyhrála v Deutsche Bank Preis a s týmem Nizozemí o rok později zvítězila v Poháru národů, obojí v drezuře. Uvidíme, zda v Cáchách dokáže zopakovat své úspěchy také v reiningu. V pátek 14. srpna stane na stadionu Deutsche Bank nejlepší tým na stupních vítězů po soutěži družstev, která je současně první kvalifikací pro klání jednotlivců.  Finále jednotlivců "Havens Pferdefutter Prize" je naplánováno na neděli 16. srpna
 
Více k reiningu na ME v Cáchách najdete ZDE



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE