reklama 11B

Anigran pomůže se špatně se hojící ránou

ikonka

/PR článek/ Asi každý zná situaci, kdy se jeho kůň zraní. Přijde to z nenadání a vy musíte ihned řešit vzniklý problém. Rádi bychom se s vámi podělili o příběh, který nám poslali naši zákazníci z Německa. Čtěte dál...
29.03.2018 09:56  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B

Tržná rána na hrudní končetině

Osmiletý valach si přivodil tržnou ránu v oblasti antebranchia hrudní končetiny. Po pěti dnech byl pacient přiveden na kliniku s nehojící se, silně secernující ránou o velikosti 35 x 50 cm.  Revize ukázala poškození a ztrátu kůže, podkoží a laterální svaloviny a v ráně byly přítomny mnohočetné kapsy obsahující serózní až hnisavý výpotek s vysráženou masou fibrinu. 

Jak probíhala léčba?

Po důkladném debridementu byl na vnitřní plochu kapes a obnaženou svalovinu aplikován  Anigran. Převazy a ošetření Anigranem probíhaly denně. Pátý den byla chirurgicky odstraněna nekrotická tkáň, na vytvořenou zdravou granulační tkáň byl opět aplikován Anigran a rána byla ponechána k hojení bez obvazu. V následující dnech došlo k rychlému potlačení infekce, zintenzivnění granulace a tvorbě epiteliálního lemu. Již jedenáctý den bylo zranění překryto kvalitní granulací a pacient mohl být propuštěn do domácího ošetřování. Po 6 týdnech se rána zcela zhojila a valach byl bez omezení vrácen ke svému původnímu využití.

Anigran – hojení bez hypergranulací

Anigran byl aplikován na ránu s hlubokým poškozením svaloviny. Po nezbytné chirurgické revizi rychle nastoupila tvorba kvalitní granulační tkáně, epitelizačního lemu, kontrakce a přestavby rány. Anigran výrazně podporuje jednotlivé fáze hojení ran, především v počáteční etapě.

Síla kyseliny hyaluronové a jódu

Anigran je veterinární přípravek určený pro ošetřování komplikovaných ran u zvířat. Majitelé ho zvolili, protože se výborně uplatňuje při ošetřování traumatických ran, u kterých hrozí komplikace. Je úspěšně využíván k hojení poranění distální části končetin koní, které se problematicky hojí. Účinek Anigranu je založen na synergickém efektu působení kyseliny hyaluronové a jódového komplexu v ráně.

Proč pomáhá?

Kyselina hyaluronová je přírodní polysacharid, který je přirozenou součástí kožních tkání a je jednou z hlavních složek mezibuněčné hmoty. Díky vysoké afinitě HA k vodě, dochází k nasávání tekutin a růstových faktorů z okolí rány, které se tímto v ráně koncentrují a pozitivně ovlivňují proces hojení. Dále HA vytváří vhodné prostředí pro množení buněk a podporuje jejich proliferaci. Kyselina hyaluronová vytváří v ráně přirozené vlhké prostředí a zabraňuje přisychání obvazu na ránu.

Jodový komplex chrání kyselinu hyaluronovou před mikrobiálním rozkladem, tím zároveň brání rozvoji infekce v ráně. 

Anigran účinným způsobem podporuje granulaci a epitelizaci ran, eliminuje riziko rozvoje infekce a snižuje tvorbu hypertrofických jizev.

Web společnosti Contipro navštivte ZDE




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE