reklama 11C

Ahlmann vítězem sobotního Šampionátu v Lipsku

ikonka

Nejvyšší skokovou zkouškou během sobotního dne 20. ledna se v německém Lipsku při Partner Pferd 2018 stala soutěž s názvem Championat of Leipzig. Německý jezdec Christian Ahlmann opět ukázal, že se mu v tomto areálu daří, a nenašel přemožitele…
20.01.2018 20:24  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Christian Ahlmann se v soutěži představil se zapůjčeným koněm Ailina a potvrdil, že se mu na těchto závodech v Lipsku vede tradičně dobře. Tuto soutěž 150 centimetrů vysokou totiž vyhrál již v historii třikrát, vedle dalších úspěchů ve Velkých cenách. Čtvrté vítězství přidal nyní.

V soutěži 150 centimetrů vysoké rozhodovalo o vítězi rozeskakování, kam se probojovalo celkem osm účastníků. Hned polovinu přitom tvořili domácí reprezentanti a právě německé duo se nakonec podělilo o příčky nejvyšší. Nejrychlejší jízdu v rámci celého rozeskakování předvedl Christian Ahlmann s koněm Ailina a díky bezchybné jízdě se mohl radovat i z vítězství. O více jak vteřinu za ním zaostal jeho krajan Mario Stevens, avšak z pouze tří bezchybných jízd mu tento výkon vynesl druhé místo. Na parkuru se představil s koněm Credo.

Elitní trio pak uzavřel irský zástupce Denis Lynch, který se prezentoval s koněm Alcazar Sitte. Dalších pět jezdců pak již v rozeskakování chybovalo. Nejrychlejší z nich byl Marcus Ehning, který by s koněm Cristy v případě bezchybné jízdy dosáhl na pěkné druhé místo. Takto skončil čtvrtý.

Během večerního programu se při CSI bude skákat ještě na parkuru 145 centimetrů vysokém a o závěr dne se postará skok mohutnosti.

Kompletní startovní a výsledkové listiny naleznete ZDE

Text s přispěním TZ pořadatele

Foto: Sportfotos-Lafrentz.de




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE